Hoofdnavigatie

Naar content

50% korting bij het Purmerends Museum

Circa 10 minuten lopen vanaf station Purmerend

Hartje centrum vind je het Purmerends Museum. Nu met 50% korting op de entree.


Praktische informatie

Actieprijs
€ 2,00
Kinderen
gratis
Openingstijden
Di - Zo
13.00 - 16.00
Maandag
gesloten
Locatie
Purmerends Museum
Kaasmarkt 20
1441 BG Purmerend
Website
Purmerends Museum

Bijzonder aan deze aanbieding

  • 50% korting op entree
  • Ontdek de geschiedenis van Purmerend
  • Uitgebreide collectie Jugendstil Aardewerk

Ontdek de geschiedenis van Purmerend

In het Purmerends Museum leer je de geschiedenis van de stad en omgeving kennen. Van middeleeuws vissersdorp tot marktstad en groeikern. Eerst gelegen tussen de meren en later, na de drooglegging, tussen de polders Beemster, Purmer en Wormer. Beleef het levendige beeld van het karakter, de bedrijvigheid en de ontwikkeling van deze mooie stad.

Niet zo ver van het IJsselmeer ligt de stad Purmerend. Hartje centrum – op de Kaasmarkt – vind je het Purmerends Museum in het oude stadhuis uit 1912. Hier wordt de geschiedenis van de stad verteld. Bijzondere aandacht wordt geschonken aan het (vroege) werk van de in Purmerend geboren architect J.J.P. Oud (1890-1963). In dezelfde zaal is ook ruime aandacht voor de Purmerendse periode van grafisch ontwerper Jac. Jongert (1883-1942), die onder meer bekend is van de strakke, nog steeds gebruikte Van Nelle-huisstijl. Het Purmerends Museum heeft een prachtige collectie Purmerends Jugendstil Aardewerk. In de periode 1895-1907 was Purmerend een centrum van fabrieksmatig gemaakt sieraardewerk, een voorbeeld van de vernieuwingsbeweging in de kunstnijverheid. De plateelbakkerijen Wed. N.S.A. Brantjes & Co, NV Haga, L. Huisenga en Purmerend (Jb Vet & Co) maakten vazen, beelden, tegeltableaus en serviesgoed.

50% korting

Met de kortingsbon van NS krijg je 50% op de entreeprijs. De kortingsbon is geldig in combinatie met een vervoersbewijs van NS. De aanbieding is geldig tot en met 30 april.

Anderen bekeken ook

Alle aanbiedingen

Gratis muurvaasje bij besteding vanaf €10

Kortingsbon

Creëer je eigen urban jungle bij Folk in Groningen.

Gratis zakje seizoensthee bij besteding van € 10

Kortingsbon

Bij Theemaas Thee, Koffie & Galerie in Rotterdam.

2e kaartje gratis voor Museum Gouda

Kortingsbon

Het museum tussen hemel en aarde.