Hoofdnavigatie

Naar content

Ontdek Haarlem

Hop van hofje naar hofje in Haarlem. Tussen al die mooie stilteplekjes door is er een keur aan galeries, conceptstores en boetieks, culinaire hoogstandjes waar je je kunt vermaken. Ontdek de stad en geniet ook van de aanbiedingen op deze pagina. 

Plan uw reis met de Reisplanner

Tips voor een Haarlemse stedentrip

De Gang

Cultuur | Centrum Bij fotogalerie De Gang is elke paar maanden een nieuwe foto-expositie te bewonderen. Toegang is altijd gratis. Van oorsprong is De Gang de toegang naar de Doopsgezinde kerk, die er nog altijd achter ligt. 

Adres Grote Houtstraat 43, 2011 SC Haarlem

Homestock

Shopping | Centrum Dit woonwarenhuis barst van de hippe buitenkansjes. Van vintage meubels en woonaccessoires tot unieke industriële items. In de winkel vind je ook het Aoké Café; waar ze lekkere koppen koffie en home-made taart serveren. 

Adres Drossestraat 7, 2011 XW Haarlem

Dengdeng

Shopping | Centrum​ Dengdeng in de oude binnenstad van Haarlem biedt de prachtigste Aziatische en Oosterse meubels, accessoires en dito winkelsfeer. De schelpenlampen uit Indonesië zijn prachtig en je kunt hier zelfs slagen voor een Japanse bruidskimono. 

Adres Nassaustraat 5 ZW, 2011 HP Haarlem

Bij Babette 

Food | Centrum Van verse scones tot romige 'banoffee-pie' en onweerstaanbare cheesecake; Bij Babette is er dé plek voor. Neem er een lekker kopje thee bij, met de smaak ‘Love Potion’ of ‘Ex Boyfriend Eraser’ (ze komen ook in handige meeneembuisjes). 
 

Adres Kruisstraat 31, 2011 PW Haarlem

Spa Manda

Wellness | Centrum Alleen al van binnenlopen bij Spa Manda word je relaxt. Ontspan tijdens een massage, lichaamsbehandeling, scrub, pedicure of manicure in deze Aziatische salon. Ze werken met heerlijk geurende organische oliën die ze zelf samenstellen. 

Adres Zijlstraat 69, 2011 TL Haarlem

Niet te missen in Haarlem

Hofjes
Haarlem is de stad van de hofjes…Het oudste hofje van Haarlem (én van Nederland) is het Hofje van Bakenes, uit 1359; het jongste hofje uit 2007 ligt ernaast | Wijde Appelaarsteeg 11, 2011 HB Haarlem

Botermarkt
Verkozen tot beste kleine markt van Nederland. Bij Complimenti per Voi haal je de lekkerste Italiaanse delicatessen | Botermarkt, 2011 XL Haarlem

Veerkwartier
Aan de Veerplas ligt het creatieve buitenpaviljoen Het Veerkwartier. Je kunt hier heerlijk eten, workshops volgen, en er is livemuziek | A. Hofmanweg 62, 2031 BL Haarlem

Meer steden

Nog meer steden ontdekken? Bekijk ook onze andere tips en aanbiedingen voor een dagje uit in een andere stad.