Hoofdnavigatie

Naar content

50% korting op uw vaartocht

Unieke rondvaart door de historische binnenstad van Haarlem onder leiding van ervaren schippers en gidsen die de alle mooie plekjes van de oude stad laten zien. Via de rivier het Spaarne, de grachten en singels bieden wij u een prachtige kijk op de stad. U kunt aan boord genieten van hapjes en drankjes die wij aanleveren bij vertrek. De vaart wordt verzorgd door de ervaren staf die al jaren lang over de Haarlemse wateren vaart. Geniet van een dagelijkse rondvaart of boek de prive tour bij Smidtje Canal Cruises Haarlem.


De grachten

De stad Haarlem wordt omgeven door grachten en singels die zijn gegraven van de middeleeuwen om de stad te beschermen tegen vijanden van buiten de stad. Steeds als de stad groter werd en uit zijn voegen begon te barsten werden er weer nieuwe grachten gegraven om nieuwe stukken land binnen de stadsmuren de stad te voegen voor de nieuwe huizen van de inwoners. Zo ontstond langzaam een grachten patroon in een stervorm rond Haarlem.

Het Spaarne

Oorspronkelijk vormde het Spaarne een verbinding tussen het Haarlemmermeer en het IJ. In de 13e eeuw werd bij de uitmonding op het IJ een dam met spuisluizen in het Spaarne gelegd als onderdeel van de Spaarndammerdijk. Hier ontstond het dorp Spaarndam. Dit was met de Kolksluis en later de Grote Sluis de belangrijkste afwatering van het boezemwater van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Dagje Uit aanbieding: 50% korting op uw vaartocht

Bij inlevering van de geprinte coupon of op vertoon van de digitale coupon ontvang je 50% korting op je vaartocht. Geldig tot en met 31 oktober 2016.

Praktische informatie

Adres

SmidtjeCanalCruises | Spaarne 11a | 2011CC Haarlem | 023 5357723

Bereikbaarheid

De loopafstand van station Haarlem naar Spaarne 11A (tegenover Teylers Museum) is 15 minuten.