Hoofdnavigatie

Naar content

Ontdek Maastricht

De stad aan de Maas lonkt met haar historische en culturele rijkdom. Van Museum het Vrijthof en het Kruisherenhotel tot het gezellige Onze Lieve Vrouweplein, en dan zijn er op deze pagina’s ook nog fijne aanbiedingen te vinden voor een dagje Maastricht. Geniet ervan!

 

Plan uw reis met de Reisplanner

Tips voor een Maastrichtse stedentrip

Lena Berens

Shopping | Centrum Lena Berens is een modeontwerpster met haar eigen fashionlabel. In haar studiostore in het Jekerkwartier maakt ze mooie items voor dames en heren. Berens’ stijl is elegant en basic. Hier shop je iets bijzonders, want elk stuk dat ze maakt is uniek. 

Adres Witmakersstraat 1, 6211 JA Maastricht

Le Marais Deux

Shopping | Jekerkwartier Bij deze conceptstore is het aanbod zo divers dat je niet snel uitgekeken raakt. Je vindt hier mode voor dames, heren en kids, kunst van lokale kunstenaars en fietsen. In hetzelfde pand zit ook de koffiebar van Joost en Maartje. 

Adres Maastrichter Heidenstraat 6, 6211 HV Maastricht

Kruisherenhotel

Food | Centrum Was het Kruisherenhotel voorheen een gotisch kloostercomplex, nu is het een logeer-, dineer-, en borreladres. Hier kun je een ‘sjtukske vlaoj’ bestellen van – volgens Maastrichtenaren – de beste vlaaienbakker van de stad, Mathieu Hermans. 

Adres Kruisherengang 19-23, 6211 NW Maatricht

Kunstlokaal

Food | Centrum Hier kun je niet alleen heerlijk en gezond lunchen, maar ook prachtige kunst bewonderen. Je geniet namelijk van je lunch tussen de prachtige werken van Galerie Dis. Kunstlokaal biedt een klein gevarieerd menu dat dagelijks verandert. Voor de zoetekauw is er een selectie van huisgemaakte taartjes en koekjes.  

Adres Tafelstraat 28, 6211 JD Maastricht

De Brandweerkantine

Food | Centrum De Brandweerkantine is gevestigd in de voormalige kazerne van Maastricht. Je komt hier voor ontbijt, lunch, diner en een borrel. Ze hebben de lekkerste drankjes en gerechten: Papperdelle met kalfsvlees, Cantharellen met parelgort risotto en Wilde dorade met linguine. 

Adres Capucijnenstraat 21, 6211 RN Maastricht

Niet te missen in Maastricht

Museum aan het Vrijthof
Dit particuliere museum vind je in het historische Spaans Gouvernement aan het prachtige Vrijthof. Maak er kennis met Maastrichtse kunst en kunstnijverheid | Vrijthof 18, 6211 LD Maastricht.

Onze Lieve Vrouweplein
Dit met terrassen gevulde plein vormt het bourgondisch hart van Maastricht. De echte ster van het plein is de Sterre der Zee (Stella Maris), een vijftiende-eeuws Mariabeeld in de kapel van de basiliek | Onze Lieve Vrouweplein, 6211 HD Maastricht

Dominicaner kerk
De 700 jaar oude Dominicaner Kerk veranderde in een wereldberoemde trekpleister vanaf het moment dat hij onderdak bood aan een magnifieke boekhandel |Adres Dominicanerkerkstraat 1, 6211 CZ Maastricht

Meer steden

Nog meer steden ontdekken? Bekijk ook onze andere tips en aanbiedingen voor een dagje uit in een andere stad.

Dagretour + lunch

Geniet bij SAP Maastricht van een heerlijke lunch

€ 21

Inclusief bagel en tutti frutti sap