Hoofdnavigatie

Naar content

Mastbos (Breda) NS-wandeling

Het Mastbos met z’n mooie vennen is een groene oase net buiten Breda. Je loopt hier door een van de oudste aangeplante naaldbossen van Nederland. Ontdek daarna bruisend Breda. Op de Grote Markt kun je jouw wandeling perfect afsluiten in een van de gezellige horecagelegenheden.


Kenmerken

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Mastbos
  • Ginneken
  • Centrum van Breda

Waar denk je aan bij Breda? Misschien aan De Grote Markt vol horecagelegenheden, Het Kasteel van Breda met de Defensie Academie of Brabantse gezelligheid in ‘t Ginneken. Dan heb je nog het Begijnhof naast het Valkenbergpark, het Mastbos met z’n mooie vennen en kasteel Bouvigne of het moderne Chassé Theater. Gelukkig hoef je niet te kiezen. Met deze route zie je het allemaal en nog veel meer… Beleef Nassaustad Breda.

Praktische informatie

Wandelroute inkorten

De route is 14 km lang en op verschillende manieren in te korten.

  • Je kunt de route inkorten door met buslijn 7 (2x per uur) van station Breda naar halte Werfstraat te gaan (net voor het Mastbos) en de route daar te beginnen. De route is dan bijna 10 km (met verkorting in Mastbos 6 km).
  • Je kunt de route ook eerder afbreken door bij bushalte Prins Hendrikstraat of iets verderop Ginnekenweg buslijn 7 (2x per uur) naar het centrum van Breda of het station te nemen.

Check voor vertrek de actuele vetrektijden op de website van http://9292.nl/

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.