Hoofdnavigatie

Naar content

Ankeveense Plassen NS-wandeling

Bos, plassen en polder; ingrediënten voor een afwisselende wandeling. Je komt ook langs imposante landhuizen, die dienst deden als zomerverblijf voor voorname families. Geniet verder van alle slingerpaden, lanen en waterpartijen in dit prachtige gebied.


Kenmerken

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Buitenplaatsen en landgoederen
  • Slingerpaden en waterpartijen
  • Fort Hinderdam

Bos, plassen en polder. Over de Franse Kampheide wandel je naar de Gooise Lusthoven. Op de toenmalige woeste gronden werden imposante landhuizen gebouwd, die dienst deden als zomerverblijf voor voorname families.

Nu probeert de Vereniging Natuurmonumenten deze waardevolle landgoederen in hun oorspronkelijke staat te behouden. Slingerpaden, lanen en waterpartijen kenmerken dit prachtige gebied. Na een bezoek aan het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten loop je al snel het bos uit. Het graspad langs de mooie Ankeveense Plassen kan drassig zijn. De Vecht kruisen en via het streekpad Stelling van Amsterdam de eeuwenoude Aetsveldse Polder in naar het stadje Weesp. Hier kun je weer op de trein stappen.

Praktische informatie

Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten

De openingstijden van het bezoekerscentrom zijn: van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties en feestdagen gelden alternatieve tijden. Raadpleeg hiervoor aub de website van Natuurmonumenten.

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan. Op de Franse Kampheide mogen honden in bepaalde periodes los lopen. Bordjes ter plaatse geven hierover informatie.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.