Hoofdnavigatie

Naar content

Beerschoten (Bilthoven) NS-wandeling

Een beetje wandelaar moet een keer over het pad langs de Kromme Rijn naar Rhijnauwen gelopen zijn. Je loopt er prachtig tussen de forten door en langs de bunkers van de Hollandse Waterlinie. Het leuke, levendige theehuis vraagt gewoon om een uitgebreide tussenstop.


Kenmerken

Beschrijving

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Landgoed Rhijnauwen
  • De Uithof
  • Beerschoten en het Panbos

Na het centrum van Bunnik sta je ineens echt buiten. Je loopt over het mooie wandelpad langs de Kromme Rijn naar Rhijnauwen. Tussen de forten door en langs de bunkers van de Hollandse Waterlinie. Rondom het theehuis is er altijd levendigheid.

Aan het eind van het landgoed verschijnen kleurige gebouwen van de Uithof, het universiteitscentrum van Utrecht. Daar loop je even later midden tussendoor. Na het meteorologische veld van het KNMI en De Bilt, duik je het bosgebied van landgoed Beerschoten in om er in Bilthoven weer uit te komen.

Praktische informatie

Wandelroute inkorten

Deze route is 17 km lang, maar kan ingekort worden door gebruik te maken van de bus van/naar De Uithof of De Bilt. Maak je gebruik van de bus bij De Uithof dan heeft de wandeling van Bunnik naar De Uithof een lengte van 6 km en van De Uithof naar De Bilt 11 km. Gebruik je de bus bij de Bilt dan is de wandelroute van Bunnik naar De Bilt 7,5 km en van De Bilt naar Bilthoven 9,5 km.

Check voor vertrek de actuele vetrektijden op de website van http://9292.nl/

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.