Hoofdnavigatie

Naar content

Boerskotten NS-wandeling

Voor liefhebbers van onverharde wegen en paden is deze route een must. In dit glooiende Twentse landschap duik je een ongerepte wereld in van karakteristieke boerderijen en fraaie landgoederen. Even bijtanken in het gezellige dorpje De Lutte en daarna door Boerskotten terug naar Oldenzaal.


Kenmerken

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • het Twentse coulissenlandschap
  • het dorp De Lutte
  • de vele onverharde paden

Je zit er even voor in de trein, want voor de meeste wandelaars is Oldenzaal niet naast de deur. Maar dan heb je ook wat. Een prachtig glooiend Twents landschap met karakteristieke boerderijen, fraaie landgoederen, groetende mensen en niet onbelangrijk veel onverharde wegen en paden. Vanuit Oldenzaal wandel je langs landhuis De Haer door het Kalheupinkpark met bijzondere beedlen en bomen. In het dorp De Lutte kom je weer even in de bewoonde wereld met enkele horecagelegenheden rond het dorpsplein.

Tip: Bij P-24714 net ten zuiden van de A-1 kun je linksaf een ommetje maken via Arboretum Poort-Buiten (zie rechterkant kaart in het midden). Een wandelgebied met prachtige bomen, poelen, een collectie zwerfstenen (afkomstig uit het A-1 trace), een bijenhuis en een informatiecentrum met wisselende tentoonstellingen (open maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur). Het arboretum is vrij toegankelijk tussen zonsop- en zonsondergang.

Praktische informatie

Wandelroute inkorten

Inkorten tot 11 km: loop net na De Lutte via het Rotboerpad en het Mileniumlaantje door Boerskotten terug naar Oldenzaal. Download hieronder de routebeschrijving voor meer informatie.

Wandelen met de hond 

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.