Hoofdnavigatie

Naar content

De Bretten NS-wandeling

Houd je van een beetje avontuur? Ga dan wandelen in deze groene wildernis vol planten en dieren. Je struint over grasdijken, langs kanalen en slingerende paadjes. Wat oudere kinderen zullen deze route heel leuk vinden. Klim samen met hen over hekken of steek de sloot over met een trekpontje.


Kenmerken

  • Lengte: 10 km
  • Beginstation: Halfweg-Zwanenburg
  • Eindstation: Amsterdam-Sloterdijk
  • LAW: geen LAW, maar een speciaal voor de NS ontwikkelde wandelroute

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Ruige natuur met bijzondere planten, kruiden en dieren, vlak bij Amsterdam
  • Avontuurlijke struinpaden met bruggetjes, omgevallen bomen en trekpontje
  • Bij Bret-bar, naast station Sloterdijk, kun je iets eten en drinken

Vanwege het avontuurlijke karakter en de korte afstand is deze route ook geschikt voor (oudere) kinderen. Kruip samen onder omgevallen bomen door, klim via een overstapje over hekken en steek de sloot over met een trekpontje.

Praktische informatie

Door het avontuurlijke karakter en de korte afstand is deze route ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10. Wie het eng vindt om een sloot over te steken via een trekpontje of smal bruggetje zonder leuning, kan deze route beter niet uitkiezen. In regenachtige periodes kunnen sommige paden erg drassig zijn; draag daarom waterdicht schoeisel.

Verwar deze route overigens niet met het onder Amsterdammers bekende Brettenfietspad, dat voornamelijk over verharde paden gaat.

Ondergrond

Deze route is voor ongeveer 75% verhard.

Wandelen met de hond

honden zijn aangelijnd toegestaan.

Dagje uit aanbieding: tweede drankje gratis bij BRET Amsterdam

Het gebied op en rond Amsterdam Sloterdijk is van een grauw gebied getransformeerd tot een vrolijke en groene locatie, met BRET als bruisend middelpunt. BRET heeft met een gezellige terras en groene omgeving sfeer gebracht in de zakelijke omgeving van Amsterdam Sloterdijk. Met verse en biologische producten kun je hier elk moment van de dag genieten van alles wat BRET te bieden heeft, wat dacht je van een frisse biologische vlierbloesem limonada? Reis je met NS naar station Amsterdam Sloterdijk, dan ontvang je het tweede drankje gratis tegen inlevering van de coupon.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.