Hoofdnavigatie

Naar content

Den Haag NS-wandeling

Loop je mee dwars door chique Den Haag naar de Scheveningse kust? Bewonder onderweg monumentale panden en prachtige parken, ga even een museum in of shop in karakteristieke winkeltjes. Aan het eind van de wandeling kun je heerlijk genieten van het strand.


Kenmerken

  • Lengte: 8 of 18 km
  • Beginstation: Den Haag Centraal
  • Eindstation: Den Haag Centraal
  • LAW: Nederlands Kustpad

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Chique stad en het Haagse Bosch.
  • Musea aanbod: 12 musea worden genoemd in de routebeschtijving en op de kaart.
  • Zee, strand en duinen.

O, o Den Haag mooie stad achter de duinen…. Tijdens deze Den Haag-wandeling is voor zowel jong als oud, stad- als natuurliefhebber ontzettend veel te zien en te beleven. En wat is er nu lekkerder dan aan het eind van de wandeling pootje te baden in een verfrissende zee en te genieten van het strand. Een prachtige route met heel veel variatie: dwars door chique Den Haag loop je naar de Scheveningse kust.

Vanaf het station sta je binnen een paar minuten op het Binnenhof. De Hofvijver, het torentje, zich haastende ministers, pers en toeristen. Er is hier altijd reuring.

Wandel verder de stad in langs de Gevangenpoort. Onderweg veel musea, bijvoorbeeld het Eschermuseum en Panorama Mesdag en prachtige stadspaleizen zoals het winterverblijf van koningin Emma, het werkpaleis van koningin Beatrix en het Vredespaleis. Maar ook de luxe lounge van Hotel des Indes en karakteristieke winkeltjes in de Vos in tuinstraat horen erbij. En onderweg ontmoet je deftige, maar vriendelijke mensen. Alleen voor stadsmensen? Nee hoor, gebouwen worden afgewisseld met prachtige parken.

Praktische informatie

Wandelroute inkorten

Na 8 km kun je de route beëindigen en per tram terug naar het station reizen. Strik je je veters niet voor 8 km? Het is ook mogelijk om via een aantrekkelijke route (10 km extra) door de duinen en het Haagse Bosch om de stad heen terug te wandelen naar het station. Ook dit traject is beschreven en gemarkeerd. Voor elk wat wils dus!

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Dagje uit aanbieding: 2e koffie/thee en gebak gratis bij FOODZIE

FOODZIE is een trendy en gezellige lunchroom die sinds twee jaar gevestigd is in het centrum van Den Haag. Na zeven minuten lopen vanaf Den Haag Centraal  kun je bij FOODZIE elke dag van de week aanschuiven om te ontbijten, lunchen of borrelen. Er worden heerlijke sandwiches, soep, salades, koffie en thee, smoothies en diverse soorten gebak geserveerd die vers voor u gebakken worden. Reis je met NS naar FOODZIE? Geniet dan nu van een gratis tweede kop koffie/thee naar keuze met huisgemaakt gebak!

FOODZIE ligt middenin het centrum van Den Haag, dat naast fijne eetgelegenheden nog veel meer te bieden heeft. Een wandeling door het centrum toont je de rijke geschiedenis van de stad met zijn monumenten, herdenkingsmonumenten en monumentale panden. Daarnaast kun je wandelen langs boetiekjes, galerieën, een groot aanbod aan musea en meer. De hofstad heeft voor ieder wat wils op het gebied van cultuur, shoppen en uitgaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.