Hoofdnavigatie

Naar content

Hemelse Berg (Arnhem) NS-wandeling

Deze route combineert natuurschoon en de historie van de Slag om Arnhem. Het begint met villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de operatie Market Garden. Onderweg word je op verschillende plaatsen herinnerd aan wat zich in de jaren 40-45 in dit deel van Nederland heeft afgespeeld.


Kenmerken

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Landgoederen
  • Uiterwaarden en rivier
  • Hoogteverschillen
  • Groene stad Arnhem

Met de karakteristieke trolleybus kun je vanaf beginpunt Oosterbeek zo naar Arnhem. Niet doen, want dan mis je een schitterend wandelgebied, waar veel te zien is. Het begint met villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de operatie Market Garden. 

Daarna de Hemelse Berg met prachtige beek, de Engelse huizen in Heveadorp, landgoed Duno en de Westerbouwing met uitzicht over de rivier. Bij het kerkje van Oosterbeek ga je de uiterwaarden in. Tot slot landgoed Mariëndaal en voor wie wil het centrum van Arnhem.

Praktische informatie

Wandelroute inkorten

De wandeling gaat van station Oosterbeek naar station Arnhem en is 15 km lang. De route kan ingekort worden door gebruik te maken van de bus.

  • Na 5 km bij de bushalte 'Dunolaan' in Heveadorp kun je met lijn 51 naar station Arnhem
  • Na 7 km kun je bij de bushalte Oude Kerk-Oosterbeek met lijn 51 naar station Arnhem.
  • Over de Utrechtseweg dwars door Oosterbeek rijdt lijn 1 naar station Oosterbeek en de lijnen 1 en 52 naar Arnhem

Check voor vertrek de actuele vetrektijden op de website van http://9292.nl/

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.