Hoofdnavigatie

Naar content

Holterberg NS-wandeling

Van een flinke groep korhoenders op de heide tot mooie jeneverbesstruiken in de Rietslenk. Je moet soms wat klimmen, maar de route voert over goed begaanbare zandpaden. Via een fraaie beukenlaan daal je af naar station Holten.


Kenmerken

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Nijverdal
  • Bijzondere planten en dieren
  • Natuurdiorama Holterberg

De wandeling doorkruist een waardevol heidegebied: de enige plaats in Nederland waar nog een behoorlijke groep korhoenders voorkomt. De Rietslenk staat vol met jeneverbesstruiken. De tocht gaat verder door de bossen van landgoed 'De Noetselerberg'. Je moet soms flink klimmen, maar de route voert over goed begaanbare zandpaden. Via een fraaie beukenlaan daal je af naar station Holten.

Tip: Bezoek in Holten ook het Natuurmuseum op de Holterberg (Holterbergweg 12, Holten, open woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur).

Praktische informatie

Aan het begin van de route kun je een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum 'Sallandse Heuvelrug' van Staatsbosbeheer (maandag gesloten). 

Wandelroute inkorten

Op zaterdag, zon- en feestdagen rijdt er een bus van Syntus tussen de stations Holten en Nijverdal. Zo kun je de route inkorten.

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Dagje uit aanbieding: 2e koffie/thee gratis bij Grand Café De Biester

Aan de voet van de Holterberg in het verlengde van het bekende Beukenlaantje vind je Grand Café de Biester te Holten. Gelegen naast het station van Holten zijn ze al ruim 100 jaar een begrip in de omgeving. Tegenwoordig is het een gezellig Grand Café Restaurant met terras en karakteristieke veranda waar ze je verrassen met heerlijke gerechten uit de Nederlandse keuken. Tegen inlevering van de coupon ontvang je het tweede kopje koffie of thee t.w.v. € 2,10 gratis.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.