Hoofdnavigatie

Naar content

IJsselvallei tweedaagse NS-wandeling

Trek je wandelschoenen maar aan voor deze tweedaagse tocht. Vanuit Zutphen houd je steeds zicht op de IJssel. In Deventer overnacht je in een sfeervol pand uit 1645. De volgende dag wandel je eerst pal langs de rivier om daarna de landgoederen tussen Deventer en Olst in te duiken.


Kenmerken

  • Lengte: 19 en 13 km
  • Beginstation: Zutphen
  • Eindstation: Olst
  • LAW: Hanzestedenpad

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Imposante en romantische ruïne van slot Nijenbeek
  • Kasteel De Haere en kasteel Hoenlo met hun prachtige tuinen
  • Restanten van de IJssellinie

De eerste dag loopt van Zutphen naar Deventer langs de westkant van de IJssel met steeds prachtige vergezichten over de rivier. De route gaat voor een groot deel over (gras)dijken die exclusief voor wandelaars zijn opengesteld. Halverwege de route kom je langs de imposante en romantische ruïne van slot Nijenbeek. Met het voetveer steek je de IJssel over naar Deventer.  In Deventer kunt u geheel in de sfeer van het Hanzestedenpad
overnachten in hotel Hanzestadslogement ‘De Leeuw’.

Het is de moeite waard om de volgende dag eerst een stadswandeling door het historische centrum van Deventer te maken. Je verlaat Deventer via een avontuurlijk pad pal langs de IJssel. Het pad buigt weer van de rivier af, de landgoederen tussen Deventer en Olst in. Juweeltjes als Oud en Nieuw Rande, kasteel De Haere en kasteel Hoenlo met hun prachtige tuinen, maar ook restanten van de IJssellinie maken de route hier verrassend.

Praktische informatie

In de routebeschrijving tref je informatie aan over de horecagelegenheden onderweg, overnachtingsadressen en eventuele busaansluitingen tussen wandeltocht en station.

Werkzaamheden

In verband met het project Ruimte voor de Rivier vinden de komende 5 jaar tal van werkzaamheden plaats ten noorden en zuiden van Deventer. De routetekst zal hierdoor niet altijd up to date zijn. Markeringen ter plaatse zullen zo veel mogelijk aangepast worden aan de actuele stand van zaken. Voor meer informatie over de werkzaamheden ten noorden van Deventer Facebook.com/Keizersrande en Website Groot Salland.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.