Hoofdnavigatie

Naar content

Land van Ravenstein NS-wandeling

Wandel mee in dit landelijk gebied over smalle asfaltweggetjes en groene graspaden. De lange route voert je door de uiterwaarden van de Maas. De korte route gaat langs slaperige, oude dijkdorpjes. Tip: steek 's zomers met het pontje de Maas over en bezoek het middeleeuwse Batenburg.


Kenmerken

Beschrijving

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Oude dorpjes: Demen, Dieden, Neerlangel
  • Het voet-/fietsveer naar vestingstadje Batenburg (mei t/m september)
  • Struinen door de uiterwaarden van de Maas (oktober t/m juni)
  • Vestingstadje Ravenstein

In het Land van Ravenstein, dat in het noorden begrensd wordt door de Maas, wandel je in een open, landelijk gebied over smalle asfaltweggetjes en groene graspaden.

Tip: steek ’s zomers met het pontje de Maas over en bezoek het middeleeuwse Batenburg. De route eindigt in het oude vestingstadje Ravenstein met monumenten, klinkerstraatjes en gezellige terrassen.

Praktische informatie

Het traject door de uiterwaarden tussen knooppunt 12 en 20 is van juli t/m september afgesloten vanwege stieren in de uiterwaarden. Natuurmonumenten geeft de afzetting met bordjes aan. In die periode én bij hoogwater volg je de (verharde) Maasdijk. Het is raadzaam om in regenachtige periodes waterdicht schoeisel te dragen.

Wandelroute inkorten

  • Inkorten tot 9 km: sla bij Deursen-Dennenburg het westelijk deel van de route over.

Ondergrond

Deze route is voor ongeveer 65% verhard.

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.