Hoofdnavigatie

Naar content

Landgoed Groeneveld NS-wandeling

Een sprookjesachtig kasteel, een romantisch landgoed in een idyllische omgeving. Zie jij jezelf er al rondlopen? Het kan met deze NS-wandeling. Tip: bekijk de tentoonstelling in kasteel Groeneveld en trakteer jezelf op iets lekkers in Grand café Groeneveld gevestigd in het Koetshuis.


Kenmerken

  • Lengte: 8, 11 of 15 km
  • Beginstation: Baarn
  • Eindstation: Hilversum Media Park
  • LAW: Trekvogelpad

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

Eerst wandel je over het Landgoed Groeneveld, een park in de romantische Engelse landschapsstijl. De route voert verder over de uitgestrekte Zuider- en Westerheide, waar Charolais-runderen grazen die, evenals vroeger de schapen met hun herder, voorkomen dat de heide dichtgroeit met gras, bomen en struiken. In het weekend kan het hier wel eens druk zijn.

Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e-eeuwse buitenplaats en één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit die tijd. Rondom de thema’s 'groen en groei' worden inspirerende tentoonstellingen verzorgd. Geniet tijdens de wandeling van een heerlijke kop koffie met gebak bij Grand café Groeneveld gevestigd in het Koetshuis

Praktische informatie

Route inkorten

Na 8 en na ruim 11 km kunt u de wandeling afbreken door op de bus naar NS-station Hilversum te stappen.

  • Na 8 km rijdt lijn 109 van Connexxion vanaf halte ‘Heidebloem’ naar NS-station Hilversum of Bussum, dagelijks 1x per uur.
  • Na ruim 11 km kunt u lijn 108 van Connexxion nemen vanaf halte ‘Sint Janskerkhof’ naar NS-station Hilversum, dagelijks 1x per uur (ma t/m za middag vanaf 14 uur 2x per uur).

Check voor vertrek de actuele vetrektijden op de website van http://9292.nl/

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.