Hoofdnavigatie

Naar content

Mookerheide tweedaagse NS-wandeling

Op deze tweedaagse wandeltocht vol kuitenbijters kijk je je ogen uit. Na de steile klim naar de historische Mookerheide, word je beloond met een prachtig uitzicht. Je overnacht even buiten Groesbeek. De tweede dag wandel je verder over smalle paadjes door weiland en bos, met hoogteverschillen tot 70 meter.


Kenmerken

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Mookerheide
  • Gletsjertong
  • Bevrijdingsmuseum
  • Filosofendal

Door het centrum van Cuijk loop je naar de veerpont (vaart niet bij extreem hoog water). Tot Mook loop je langs de Maas. Dan begint al snel de steile klim naar de historische Mookerheide. Boven gekomen is het uitzicht prachtig. Je daalt en klimt naar het Zevendal. Even verder sta je in natuurreservaat Sint Jansberg, de meest zuidelijke stuwwal in Nederland en bezit van Natuurmonumenten. Langs velden en bos wandel je naar Groesbeek. Je kunt overnachten in Hotel De Oude Molen.

De tweede dag is even boeiend. Je wandelt over smalle paadjes door weiland en bos, met hoogteverschillen tot 70 meter. De tocht gaat langs de Hel, de Duivelsberg en het Filosofendal. In Berg en Dal stopt de Nijmeegse stadsbus. Maar neem je deze, dan mis je het prachtige zicht op de Ooypolder. In Nijmegen gaat de route via de Waalkade.

Praktische informatie

Wandelroute inkorten

De route is zowel op dag 1 als 2 in te korten door de bus te nemen. Je kunt vanuit Plasmolen, Groesbeek (15 km), Berg en Dal of Ubbergen per bus naar Nijmegen reizen.

Check voor vertrek de actuele vetrektijden op de website van http://9292.nl/ 

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan op de wandelroute. Informeer vooraf bij het overnachtingsadres van je keuze of honden zijn toegestaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.