Hoofdnavigatie

Naar content

Noord-Hollands Duinreservaat NS-wandeling

Voor liefhebbers van natuur is deze NS-wandeling een topper. Met bos, open veld en duinen is er volop afwisseling. Onderweg kun je veel dieren zien: van aalscholvers tot Schotse hooglanders. Denk je dat je alles hebt gehad? Er wacht je nog strand en zee als spectaculair sluitstuk van deze route.


Kenmerken

  • Lengte: 15 km
  • Beginstation: Castricum
  • Eindstation: Alkmaar
  • LAW: Hollandse Kustpad

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Strandvondsten Museum en Oude Schulpweg
  • Bouwland in de duinen
  • Zeedorpenlandschap

Je wandelt over de Oude Schulpweg, waarover de schelpvissers hun karren voorttrokken en langs voormalig duinbouwland. Na een infiltratieveld voor drinkwater vervolg je het Duin- en Polderpad door afwisselend binnenduinbos. Halverwege verandert het landschap abrupt. Een prachtige route slingert over hoge grasduinen en door diepe dalen naar het strand bij Egmond aan Zee.

Praktische informatie

Je moet met de bus van Egmond aan Zee naar station Alkmaar. Check voor vertrek de actuele vetrektijden op de website van http://9292.nl/

Toegangsbewijs Noord-Hollands Duinreservaat

Voor deze wandeling moet iedere wandelaar in het bezit zijn van een toegangsbewijs van het Noord-Hollands Duinreservaat. Een toegangsbewijs kost 1,80 euro en is aan het begin van de route bij een kaartautomaat te koop. Je kunt betalen met pinpas.
Personeel van het Waterleidingbedrijf kan je verzoeken dit kaartje te tonen.

Wandelen met de hond

Honden zijn kort gelijnd toegestaan.

Dagje uit aanbieding: 2e tosti gratisbij Grandcafé Mezza Luna

Grandcafé Mezza Luna is uniek gelegen schuin tegenover het NS-station. Het is een prachtig mooi oud pand met een karakteristieke trapgevel en beschikt over een groot terras waar het heerlijk toeven is. Mezza Luna kan een mooie start zijn voor een heerlijke wandeling door het Noord-Hollands Duinreservaat. Tegen inlevering van de coupon ontvang je de 2e tosti gratis t.w.v. minimaal € 4,25 .

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.