Hoofdnavigatie

Naar content

Park Lingezegen NS-wandeling

Dit stadspark is een oase van rust. Je wandelt langs de contouren van het middeleeuwse kasteel, dat begin negentiende eeuw is afgebroken. De oprijlaan met prachtige notenbomen is gelukkig behouden. Als toetje loop je door Uiterwaardpark Meinerswijk, een natuurgebied met veel vogels, bijzondere planten en grote grazers.


Kenmerken

  • Lengte: 7,5 , 9 of 16 km
  • Beginstation: Elst (Gld.)
  • Eindstation: Arnhem Centraal
  • LAW: geen, dit is een route van Park Lingezegen 

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Nieuw landschapspark: Park Lingezegen
  • Uiterwaardpark Meinerswijk
  • Combinatie van stad en natuur
  • Centrum van Arnhem

Deze wandeling is genoemd naar een gloednieuw landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Je wandelt door deelgebied De Park, een stadspark waar bos en open gedeelten elkaar afwisselen. Het middeleeuwse kasteel De Parck is begin 19e eeuw afgebroken. Maar de contouren van het slot zijn behouden, evenals de oprijlaan met de prachtige notenbomen.

Het laatste deel van de route gaat dwars door Uiterwaardpark Meinerswijk, een natuurgebied met veel vogels, bijzondere planten en grote grazers. Een verrassende wandeling door groenstroken en parken langs de randen van de stad.

Praktische informatie

In regenachtige periodes kunnen sommige paden erg drassig zijn. Draag daarom waterdicht schoeisel.

Wandelroute inkorten

De route is 16 km lang, maar kan worden ingekort tot 7,5 of 9 km. Het eerste deel van de wandeling, van station Elst naar station Arnhem Zuid, is 7,5 km. Hier kun je op de trein stappen naar Arnhem of Nijmegen. Of juist beginnen aan het tweede deel van de wandeling naar Arnhem Centraal. In dat geval is de route 9 km.

Check voor vertrek de actuele vetrektijden op de website van http://9292.nl/

Wandelen met de hond

Op een groot deel van de route zijn honden niet toegestaan, ook aangelijnd niet.

Ondergrond

Ongeveer 65% van de route is verhard.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.