Hoofdnavigatie

Naar content

Rotterdam Maasstad NS-wandeling

Wandel mee via groene singels naar het historische Delfshaven. Vanuit de Veerhaven vaar je de Maas over naar Hotel New York of je loopt de Erasmusbrug over. Tijdens deze NS-wandeling kun je op verschillende plaatsen de beroemde skyline en architectuur van Rotterdam bewonderen.


Kenmerken

  • Lengte: 12 of 15 km
  • Beginstation: Rotterdam Centraal
  • Eindstation: Rotterdam Centraal
  • LAW: n.v.t.

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Singels in Rotterdam
  • Delfshaven
  • Oude Haven en Wijnhaven

Geen rustig, groen gebied ditmaal, maar een levendige stad waar veel te zien en te doen is. Op de Nieuwe Maas vaart altijd wel iets, verder oude havens met historische schepen, unieke bruggen en een moderne skyline. Via groene singels wandel je naar het historische Delfshaven, het oudste stukje van Rotterdam. Tegenwoordig is Historisch Delfshaven het bruisend middelpunt van Rotterdam waar lekker eten en drinken, uitgaan, terrasjes, stadswandelingen, kunst en cultuur hand in hand gaan. 
Vanaf de Parkheuvel bij de Euromast heb je een mooi uitzicht over de Nieuwe Maas en de "Rotterdam" ooit het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn (HAL). Vanuit de Veerhaven vaar je over naar Hotel New York (je kunt ook over de Erasmusbrug lopen). Via het Noordereiland en de Willemsbrug naar de gezellige Oude Haven bij Blaak en langs de beeldenroute op de Westersingel terug naar het station.

Praktische informatie

Wandelroute inkorten

Je kunt de route na 12 km afbreken op station Rotterdam Blaak.

Check voor vertrek de actuele vetrektijden op de website van http://9292.nl/

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan (in deel van park naast Euromast met hond even omlopen).

Dagje uit aanbieding: 50% korting op een dagschotel bij Het Wapen van Delfshaven

Sluit uw wandeling af met een lekkere dagschotel in Het Wapen van Delfshaven. Met de coupon ontvang je 50% korting op de dagschotels. Het Wapen van Delfshaven is gelegen in het historische Delfshaven waar je tijdens een diner mooi uitzicht hebt langs het water. Het restaurant is in een fris jasje gestoken met enkel heerlijkheden op het menu. Naast lunch, diner en borrel biedt het restaurant zich ook aan voor feestjes en organiseert het high-tea’s, verjaardagen etc.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.