Hoofdnavigatie

Naar content

Warnsborn NS-wandeling

Van Park Sonsbeek, het Nederlands Watermuseum en een historische waterradmolen tot de indrukwekkende Airborne begraafplaats. Neem voor deze wandeling vooral een hele dag de tijd, want met zoveel bezienswaardigheden onderweg wil je geen haast hebben. Je wandelt ook over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek.


Kenmerken

  • Lengte: 10 of 18 km
  • Beginstation: Arnhem
  • Eindstation: Oosterbeek of Wolfheze
  • LAW: Veluwe Zwerfpad

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Het Nederlands Watermuseum
  • Park Sonsbeek
  • Huis Zypendaal
  • Airborne begraafplaats

Voor wie houdt van een boswandeling met de nodige afwisseling is de NS-wandeling Warnsborn een goede optie. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten park Sonsbeek in. Een glooiende, groene omgeving dicht bij de stad. In park Sonsbeek bevinden zich bezoekerscentrum Sonsbeek, De Witte Watermolen (een historische waterradmolen zoals er vroeger vele langs de Veluwse beken stonden) en het Nederlands Watermuseum

In park Zypendaal loop je langs Huis Zypendaal, een prachtig 18e eeuwse monument. Neem vooral een hele dag de tijd, want met zoveel bezienswaardigheden onderweg is het geen wandeling om haast te hebben. Na de Arnhemse stadsparken wandel je over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek.

Vlak voor Oosterbeek kom je langs de Airborne begraafplaats. 1754 soldaten, piloten en mariniers omgekomen bij en na de slag om Arnhem zijn hier begraven.

Praktische informatie

Huis Zypendaal

Huis Zypendaal is van april t/m oktober iedere zondag te bezichtigen van 11.00 - 17.00 uur. Rondleidingen starten op diverse tijdstippen tussen 11.30 en 16.00 uur.

Wandelroute inkorten

Na 10 km kun je in Oosterbeek op de trein stappen om je weg te vervolgen. Je loopt dan langs de Wolfhezerbeek met z'n 400 jaar oude Wodanseiken en het natuurgebied Laag-Wolfheze naar station Wolfheze. De route naar Wolfheze is 18 km. Je kunt de route onderweg nogmaals inkorten tot 15,5 km.

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.