Hoofdnavigatie

Naar content

Woldberg (Steenwijk) NS-wandeling

Mooie wandeling over een bosrijke stuwwal, langs weilanden en over het prachtige landgoed De Eese. Als je de uitkijktoren beklimt, kun je bij helder weer Heerenveen en Giethoorn zien. Voor wie hoogtevrees heeft of opziet tegen de 131 treden, is het goed toeven in het theehuis eronder.


Kenmerken

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Bosrijke stuwwal met uitkijktoren
  • Holle wegen
  • Weilanden

Een stuwwal uit een reeds lang gesmolten ijstijd, bekleed met bos. Voor holle paden hoef je niet naar Limburg, want hier zijn ze ook, jarenlang uitgesleten door het water dat De Woldberg afkomt. Op de flank van de berg vormt een robuuste uitkijktoren, een mooi uitzichtpunt. Zelfs Heerenveen en Giethoorn zijn bij helder weer te zien. Net als de kerktoren van Steenwijk, het station en het vlakke land met de weilanden waar je zojuist nog liep. Voor wie hoogtevrees heeft of opziet tegen de 131 treden, is het goed toeven in het theehuis eronder.

Praktische informatie

Wandelroute inkorten of verlengen

De hoofdroute is 14 km lang en kan ingekort of verlengd worden. Download hieronder de routebeschrijving voor meer informatie.

  • Inkorten tot 9 km: neem na de Woldberg een shortcut. 
  • Verlengen tot 17 km: op ongeveer de helft van de route kunt u ervoor kiezen om de route met 3 km te verlengen.

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Dagje uit aanbieding: 2e kop koffie gratis en 50% korting op een potje thee bij Tuk's Theehuis

Kom tijdens de Woldberg Steenwijk NS-wandeling langs bij Tuk’s Theehuis voor biologische koffie en thee. De oude boerderij bevindt zich aan de rand van de Woldberg, waar je vanaf het uitzichtpunt bij helder weer zelfs Heerenveen en Giethoorn kan zien! Het Theehuis heeft een groot terras, tijdens een lange wandeling ideaal om even pauze te houden.Tegen inlevering van deze coupon ontvang je het tweede kopje koffie t.w.v. €2,- gratis en krijg je 50% korting op een potje thee t.w.v. €1,50.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.