Hoofdnavigatie

Naar content

Texel tweedaagse NS-wandeling

Als je in Den Helder op de boot stapt, begint het eilandgevoel. Op Texel loop je zo de rust van de natuur in. Het is hier volop genieten van duinen, strand en bos. Je overnacht in het toeristenplaatsje De Koog. De tweede dag verken je de unieke gebieden De Muy en De Slufter.


Kenmerken

  • Lengte: 21,5 en 17 of 19 km
  • Beginstation: Den Helder
  • Eindstation: Den Helder
  • LAW: Wadden Wandelen (Streekpad 4)

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • De Mokbaai
  • Natuurgebied De Muy
  • Natuurgebied De Slufter
  • de Koogerduinen

Als je in Den Helder op de boot stapt, begint het eilandgevoel. Meeuwen zweven boven de boot en in de verte ziet u Texel al liggen. Bij aankomst gaat iedereen rechtdoor de boot af, terwijl jij meteen linksaf de natuur in loopt. Rust, alhoewel zoveel vogels bij elkaar kunnen er ook wat van...

Na de Mokbaai kom je in de duinen en op het strand. Langs de vloedlijn loopt het makkelijker dan door het mulle zand. Door een bosgebied, langs Ecomare waar zieke zeehonden herstellen, kom je in De Koog. Onderweg ben je mogelijk weinig mensen tegengekomen, maar in dit toeristenplaatsje is het een drukte van belang. Je kunt overnachten in Fletcher Hotel Cooghen.

Ook de tweede dag is de moeite waard. De Muy en De Slufter zijn unieke gebieden. Sinds de zee de dijk verzwolgen heeft, dringt het water hier met vloed naar binnen, waardoor een bijzonder natuurgebied is ontstaan. Door naar de statige vuurtoren en De Cocksdorp, waar je op de bus stapt. Tijdens de busrit pak je meteen de andere zijde van het eiland mee. Een prachtige route.

Beide dagen zijn ook afzonderlijk te lopen. Tussen de boot en De Koog rijdt namelijk ook een bus.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.