Hoofdnavigatie

Naar content

NS-wandeling Texel

Rondwandeling op Texel vanaf station Den Helder

Als je in Den Helder op de boot stapt, begint het eilandgevoel. Op Texel loop je zo de rust van de natuur in. Het is hier volop genieten van duinen, strand en bos. Je overnacht in het toeristenplaatsje De Koog. De tweede dag verken je de unieke gebieden De Muy en De Slufter.

  • 1e dag: 21,5 km
  • 2e dag: 17 km of 19 km

Praktische informatie

Afstand
38,5 km (2 dagen)
LAW
Wadden Wandelen (Streekpad 4)
Honden toegestaan?
Nee

Bijzonder aan deze wandeling

  • De Mokbaai
  • Natuurgebied De Muy
  • Natuurgebied De Slufter
  • De Koogerduinen

Beschrijving

Als je in Den Helder op de boot stapt, begint het eilandgevoel. Meeuwen zweven boven de boot en in de verte ziet u Texel al liggen. Bij aankomst gaat iedereen rechtdoor de boot af, terwijl jij meteen linksaf de natuur in loopt. Rust, alhoewel zoveel vogels bij elkaar kunnen er ook wat van.

Na de Mokbaai kom je in de duinen en op het strand. Langs de vloedlijn loopt het makkelijker dan door het mulle zand. Door een bosgebied, langs Ecomare waar zieke zeehonden herstellen, kom je in De Koog. Onderweg ben je mogelijk weinig mensen tegengekomen, maar in dit toeristenplaatsje is het een drukte van belang. Je kunt overnachten in Fletcher Hotel Cooghen.

Route

Ook de tweede dag is de moeite waard. De Muy en De Slufter zijn unieke gebieden. Sinds de zee de dijk verzwolgen heeft, dringt het water hier met vloed naar binnen, waardoor een bijzonder natuurgebied is ontstaan. Door naar de statige vuurtoren en De Cocksdorp, waar je op de bus stapt. Tijdens de busrit pak je meteen de andere zijde van het eiland mee. Een prachtige route.

Beide dagen zijn ook afzonderlijk te lopen. Tussen de boot en De Koog rijdt namelijk ook een bus.

Download de routekaart

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Trein + hotel + ontbijt vanaf € 49

Elke maand een vast aanbod in de grote steden

 

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Ervaar rust op de heide van de Kampina

16 km

Van station Boxtel naar Oisterwijk

In het spoor van de Heiligenbergerbeek

14 of 17 km

Rondwandeling vanaf station Amersfoort

Bos, heide en zand op de Utrechtse Heuvelrug

8 of 14 km

Van station Driebergen-Zeist naar Maarn

Plan uw reis