Hoofdnavigatie

Naar content

Wezepsche Heide (Zwolle) NS-wandeling

De historische binnensteden van Zwolle en Hattem zijn zeer de moeite waard. Ga je mee naar deze verrassende Hanzesteden? De wandelroute erheen leidt je door het bos, over de heide en langs de IJssel.


Kenmerken

Beschrijving

De route is bijzonder vanwege:

  • Bos en heide Veluwe
  • Hanzesteden Hattem en Zwolle
  • IJssel, Engelsche Werk en Katerveer

Een afwisselende route met zowel bos, dorpjes, historische steden als rivierlandschap. Vanaf station Wezep sta je snel in het groen. Door het bos loop je de glooiende, open Wezepsche Heide op. Een prachtig gebied!

Op de grens van de Veluwe en IJsselvallei ligt het fraaie Landgoed Molecaten. Van daaruit wandel je zo Hattem in, de Hanzestad op de Veluwe. Halverwege de route is deze historische binnenstad een aantrekkelijke plek om te lunchen. Er zijn terrasjes, leuke winkels en musea zoals het Anton Pieck-, Bakkerij- en Voermanmuseum.

Na Hattem wandel je verder over de dijk met zicht op de uiterwaarden en de rivier, via de opvallende rode Hanzeboog over de IJssel. Langs het Engelsche Werk, een park op de voormalige vestingwerken en de Katerveersluizen loop je langs de Willemsvaart naar station Zwolle.

Praktische informatie

Wandelroute inkorten

De route kan naar of vanuit Hattem per bus ingekort worden tot circa 7,5 km.

Check voor vertrek de actuele vetrektijden op de website van http://9292.nl/

Wandelen met de hond

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Route

Meld een knelpunt

Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.