Hoofdnavigatie

Naar content

Abonnee worden

Een abonnement op de OV-fiets kost maar € 10 per jaar en sluit u eenvoudig online af. U koppelt het OV-fietsabonnement aan uw persoonlijke OV-chipkaart.


Een abonnement voor OV-fiets afsluiten

Voor dit abonnement heeft u een persoonlijke OV-chipkaart nodig.

  • Het abonnement kunt u aan elke persoonlijke OV-chipkaart koppelen.
  • Na het afronden van het aanvraagproces ontvangt u automatisch een bevestiging per e-mail.
  • Het abonnementsgeld is € 10 per jaar. De 1e betaling doet u via iDEAL, daarna wordt het bedrag automatisch geïncasseerd, net als de kosten voor de ritten die u met de OV-fiets maakt.
  • Heeft u een cadeaubon ontvangen? Gefeliciteerd! U voegt de cadeaubon code toe in het online aanmeldformulier waar u zich aanmeldt als abonnee.
  • U hoeft geen bestelling op te halen bij een NS-kaartautomaat. Aan de OV-chipkaart is niet te zien dat u OV-fietsen kunt huren.

Indien u het OV-fietsabonnement laadt op een bestaande, persoonlijke OV-chipkaart, dan kunt u al binnen een half uur een OV-fiets huren. Heeft u bij het afsluiten van het OV-fietsabonnement een nieuwe, persoonlijke OV-chipkaart aangevraagd? Dan kunt u een OV-fiets huren op het moment dat u uw OV-chipkaart thuis ontvangt.

Sluit u een OV-fietsabonnement af als extra optie bij uw treinabonnement? U kunt dan tijdens het bestellen zelf kiezen wanneer u uw OV-fietsabonnement in laat gaan. Wilt u dat uw OV-fietsabonnement direct ingaat? Kies dan niet voor ‘extra optie bij uw abonnement’, maar bestel uw OV-fietsabonnement via onderstaand link.

Uw persoonlijke omgeving

In uw persoonlijke omgeving kunt u uw deur-tot-deurdiensten en persoonlijke gegevens beheren. Hier kunt bijvoorbeeld uw facturen en producten inzien en wijzigingen doorvoeren. Er zijn twee verschillende omgevingen:  

  • Heeft u een OV-fietsabonnement afgesloten vóór 20 augustus 2015, dan kunt u heel veel zelf doen via uw persoonlijke omgeving op Mijn deur tot deur
  • Heeft u een OV-fietsabonnement afgesloten ná 20 augustus 2015? Ga dan naar uw persoonlijke omgeving via Mijn NS.

NS-Business Card

Heeft u een NS-Business Card of een andere mobiliteitskaart? Dan kunt u direct gebruikmaken van OV-fiets zonder een apart abonnement af te sluiten.