Hoofdnavigatie

Naar content

Abonnee worden

Om gebruik te maken van OV-fiets heeft u een abonnement nodig. Dit abonnement sluit u eenvoudig online af en koppelt u aan uw OV-chipkaart. Hieraan zijn geen abonnementskosten meer verbonden. Wij incasseren jaarlijks ter verificatie van uw persoons- en betaalgegevens € 0,01.


Een abonnement voor OV-fiets afsluiten

Voor dit abonnement heeft u een persoonlijke OV-chipkaart nodig.

  • Het abonnement kunt u aan elke persoonlijke OV-chipkaart koppelen.
  • Na het afronden van het aanvraagproces ontvangt u automatisch een bevestiging per e-mail.
  • Er worden geen abonnementskosten meer gerekend. Een eerste verificatiebetaling van € 0,01 doet u via iDEAL. Daarna incasseren we jaarlijks automatisch ter verificatie van uw persoons- en betaalgegevens € 0,01.
  • U hoeft geen bestelling op te halen bij een NS-kaartautomaat. Aan de OV-chipkaart is niet te zien dat u OV-fietsen kunt huren.

Indien u het OV-fietsabonnement laadt op een bestaande, persoonlijke OV-chipkaart, dan kunt u al binnen een half uur een OV-fiets huren. Heeft u bij het afsluiten van het OV-fietsabonnement een nieuwe, persoonlijke OV-chipkaart aangevraagd? Dan kunt u een OV-fiets huren op het moment dat u uw OV-chipkaart thuis ontvangt.

Sluit u een OV-fietsabonnement af als extra optie bij uw treinabonnement? U kunt dan tijdens het bestellen zelf kiezen wanneer u uw OV-fietsabonnement in laat gaan. Wilt u dat uw OV-fietsabonnement direct ingaat? Kies dan niet voor ‘extra optie bij uw abonnement’, maar bestel uw OV-fietsabonnement via de onderstaande link.

Uw persoonlijke omgeving

In uw persoonlijke omgeving kunt u uw deur-tot-deurdiensten en persoonlijke gegevens beheren. Hier kunt bijvoorbeeld uw facturen en producten inzien en wijzigingen doorvoeren. Ga hiervoor naar uw uw persoonlijke omgeving via Mijn NS.

NS-Business Card

Heeft u een NS-Business Card of een andere mobiliteitskaart? Dan kunt u direct gebruikmaken van OV-fiets zonder een apart abonnement af te sluiten.