Hoofdnavigatie

Naar content

OV-fiets voor NS-Business Cardhouders

OV-fiets is voor zakelijke reizigers met een NS-Business Card zeer interessant. Uw medewerkers of bezoekers rijden vlot van het station naar hun bestemming voor werk, klant of vergadering.


Profiteer van de OV-fiets

Maak handig gebruik van de OV-fiets tijdens werktijd. Vooral in de spits is de bereikbaarheid van bedrijventerreinen en kantorenlocaties met de auto vaak een probleem. Door de OV-fiets te gebruiken bespaart u parkeerruimte die vaak schaars en kostbaar is en heeft u minder kosten door het scherpe tarief. Maar bovenal is fietsen gezond én CO2-neutraal. U kunt zakelijk gebruik maken van OV-fiets via de NS-Business Card of via de andere mobiliteitsaanbieders.

OV-fiets uit een fietskluis

  • Om een fiets uit een fietskluis te halen, voert u uw NS-Business Card in de kaartlezer.
  • De fietskluis gaat open wanneer u uw kaart heeft ingevoerd en toestemming heeft om een OV-fiets te huren.
  • Bij het terugbrengen van uw OV-fiets voert u uw NS-Business Card weer in de kaartlezer. Nadat u heeft aangegeven dat u de fiets terugbrengt, plaatst u de fiets terug in de fietskluis.

OV-fiets huren bij de stalling

  • Toon uw NS-Business Card aan een medewerker. U krijgt de fiets mee nadat uw NS-Business Card en de barcode van de sleutel zijn gescand.
  • Bij terugkomst scant de medewerker nogmaals de sleutel

Toestemming deur-tot-deurdiensten

Om gebruik te kunnen maken van de deur-tot-deurdiensten heeft u toestemming nodig van uw werkgever. Vraag naar de mogelijkheden bij de contactpersoon voor NS binnen uw bedrijf.

Daarnaast dient u zelf eenmalig toestemming te geven voor het delen van uw NS-Business Cardgegevens met onze deur-tot-deurpartners. Dit doet u via Mijn NS Zakelijk.

Bekijk handige video's over: