Hoofdnavigatie

Naar content

Carola Wijdoogen loopt een dag mee met The Climate Miles

Directeur Duurzaam Ondernemen van NS, Carola Wijdoogen, liep 19 november mee met The Climate Miles. Die dag stond het onderwerp 'Mobiliteit' centraal. Carola sloeg een mijlpaal de grond in met als boodschap: 'Samen schoner reizen met OV& fiets'. Het doel is om mensen meer na te laten denken over hun manier van reizen. Net als Urgenda vindt NS het belangrijk om aandacht te vragen voor het klimaat en de reductie van CO2-uitstoot.


Terugkijken

De ervaringen van Carola tijdens the Climate Miles zijn op verschillende video's terug te kijken.

  • NPO Programma Mijlpalen voor Parijs 
  • Sfeerbericht van dag 19 van The Climate Miles
  • Walkshow van dag 19. Hierin gaat Carola in discussie met Marjan Minnesma en Geert Kloppenburg van Urgenda en Rob van der Rijt van Klimaatplein over hoe mensen bewuster te maken van hun reisgedrag.

The Climate Miles

Onder leiding van Marjan Minnesma van Urgenda, loopt elke dag met een groep internationale geïnteresseerden een etappe richting Parijs. De tocht wordt gehouden in aanloop naar de VN-klimaattop die van 30 november tot en met 11 december plaatsvindt in Parijs. Doel is om aandacht te vragen voor het milieu en het belang van het maken goede internationale afspraken over bijvoorbeeld CO2-reductie.