Hoofdnavigatie

Naar content

Duurzamer reisgedrag dankzij Low Car Diet

Vanaf vrijdag 1 april 2016 gaat ondernemend Nederland de strijd weer aan tegen de milieuonvriendelijke kilometers. Tijdens het zogeheten Low Car Diet ervaren deelnemers dat de dagelijkse reis veel goedkoper, schoner en gezonder kan. Voor het eerst is er ook een zogenaamde ‘Regiowedstrijd’ uitgeschreven, waarin provincies tegen elkaar strijden.


1.154 deelnemers

Gedurende 30 dagen reizen de deelnemers zo veel mogelijk met duurzame vervoersmiddelen in plaats van benzine- en dieselauto’s. Zo kun je zomaar weervrouw Helga van Leur op een OV-fiets tegenkomen of in dezelfde coupé zitten als de CEO van Eneco, Jeroen de Haas. Maar liefst 1.154 deelnemers van ongeveer 38 instanties gaan de uitdaging aan om zo hun CO2-uitstoot drastisch te verminderen.

NS steunt de Low Car Diet-campagne voor duurzamer reisgedrag. Zo wenste Roger van Boxtel de deelnemers per video al succes en volgt NS met Twitteraccount @NS_Duurzaam de ervaringen van deelnemers op de voet.

Direct resultaat

Uit cijfers van de vorige editie in oktober 2015 blijkt dat 41% van de deelnemers voor het openbaar vervoer koos tijdens het Low Car Diet, tegen 19% in een normale gemiddelde werkweek. Verder blijkt dat 50% van de deelnemende bedrijven tijdens het Low Car Diet schoner reist, waarmee ze 30% op hun mobiliteitskosten bespaarden. Zo’n drie maanden na afloop van de vorige editie bleek 40% van de deelnemers nog steeds bewuster te reizen dan voor de campagne.

Low Car Diet is een samenwerkingsinitiatief van Urgenda met Samen op Reis (waar NS onderdeel van is), MVO Nederland en de Nationale Postcode Loterij. Meer weten? Klik hier voor de website Low Car Diet.