Hoofdnavigatie

Naar content

Inspiration 360. Boudewijn (8) steelt de show

Al Gore, de schrijver van ‘An inconvenient thruth’ over de opwarming van de aarde was dinsdag de Key-not speaker op Inspiration360, een duurzaamheidsbijeenkomst in de Ziggo Dome. Maar Boudewijn van 8 stal de show met zijn tekening van treinen met windmolens.


Boudewijn maakte een tekening van een trein met een windmolen erop zodat alle treinen op windenergie kunnen rijden. Die kwam bij NS-directeur Roger van Boxtel terecht. Die vond dit “Helemaal geen gek ik idee, want in 2017 rijden inderdaad alle elektrische treinen op windenergie.” Hij vond de tekening zo inspirerend dat hij Boudewijn en zijn moeder uitnodigde voor Inspiration360.

Krantenberichtje

“In een krantenberichtje stond dat treinen niet op zonne-energie kunnen rijden omdat het oppervlakte te klein is. Tijdens het eten hebben we hierover verder gepraat en toen kwam Boudewijn met deze oplossing”, vertelt Jolanda Mol, de moeder van Boudewijn. “Omdat ik het belangrijk vind dat mijn kinderen ook iets doen met hun ideeën heeft Boudewijn een tekening gemaakt en die hebben we naar NS gestuurd. En nu zitten we hier.”

Spotlight

Tijdens Inspiration360 overhandigde Roger van Boxtel de tekening op het podium aan Staatssecretaris Sharon Dijksma. Die vond de tekening ook zeer inspirerend en nam deze met een brede lach in ontvangst. Alle blikken waren echter gericht op Boudewijn, omdat hij en zijn tekening op dat moment op een levensgroot scherm te zien waren. Boudewijn glom van trots. Zijn belevenissen zie je terug in deze video.

100% renewable

Kennelijk is de tekening ook bij Al Gore onder ogen gekomen, want hij was goed op de hoogte van het feit dat alle elektrische treinen in 2017 op windenergie rijden. Hij noemde NS in zijn speech als voorbeeld: “As an example: I heard that in the Netherlands all the trains ride on windenergy”. Tegen Roger van Boxtel zei hij: “I think it’s wonderful”.