Hoofdnavigatie

Naar content

Low Car Diet in stroomversnelling bij Eneco

Voor de vijfde keer vindt vanaf 1 april 2016 het Low Car Diet plaats. Dit ‘dieet’ houdt in dat medewerkers en management van bedrijven zoveel mogelijk de auto op fossiele brandstof laten staan en kennis maken met duurzame manieren van vervoer.


Duurzaam reizen

Deelnemers kunnen een maand lang gebruik maken van bijvoorbeeld trein, OV-fiets, Greenwheels, highspeed e-bikes en elektrische auto’s. Of vaker thuis werken, vergaderen op het station bij Regus, de fiets pakken of lopen. Het bedrijf dat de meeste duurzame kilometers maakt wint het Low Car Diet. Afgelopen jaar leidde dit tot een reductie van CO2-uitstoot van 50% en kostenbesparing voor de bedrijven van gemiddeld 30%. Ook bleek al eerder dat drie maanden na afloop nog steeds 40% van de deelnemers bewust anders reist.

Eneco

Ook energieleverancier Eneco neemt weer deel aan het Low Car Diet. Eneco deed al eerder mee, en dat is goed bevallen. Maar hoe krijg je nog meer enthousiaste medewerkers die mee willen doen? NS en Low Car Diet bieden Eneco daarin de helpende hand met het Stroomversnellingspakket.

Stroomversnelling

Carola Wijdoogen, directeur duurzaamheid van NS bood dit Stroomversnellingspakket aan, aan Gerben Meijer, Sustainability Manager bij Eneco en Michel Kerkhof, accountmanager NS bij Eneco. Dit is een ‘promotiepakket’ met bijvoorbeeld een stand in de hal, flyeren in de parkeergarage, een promotieteam van Low Car Diet en inzet van diverse Social Media. Ook komen er acties en verlotingen om deelnemers te werven. Ook aan andere bedrijven wordt dit stroomversnellingspakket aangeboden.

Opgeven

Wil je het Low Car Diet ook uitproberen? Dat kan! De Low Car Diet periode is van 1 tot en met 30 april 2016. Verzamel zoveel mogelijk collega’s en geef je op via de website van Low Car Diet. Hier kun je ook terecht voor meer informatie.