Hoofdnavigatie

Naar content

NS deelt ervaringen tijdens kwartaalbijeenkomst GDCI

26 november 2015. MVO Nederland organiseert samen met NS en NedTrain op 26 november een ‘Community of Practice’ -dag. De bijeenkomst vindt plaats bij het NedTrain onderhoudsbedrijf in Leidschendam.


Een inspirerende omgeving waar duurzaamheid een continu aandachtspunt is. Op deze dag komen bedrijven bij elkaar die allemaal de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI) getekend hebben. Deelnemers gaan aan de slag met de vraag hoe circulariteit binnen een bedrijf geborgd kan worden. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat producten die je inkoopt zijn te recyclen? Of hoe borg je dit proces binnen je keten waarin je zit of binnen je eigen organisatie?

NS presenteert de volgende best practices:

  • Consumentenafval
    Hierbij ligt de focus op het scheiden van consumentenafval op stations. Hiervoor zijn diverse pilots gaande. In de case worden vragen behandeld als: Wat zijn de opbrengsten? Waar ligt de weerstand?
  • Verlenging levensduur TVM (Ticket Vending Machine)
    Hoe gaan we slimmer om met vervanging van onderdelen, met hergebruik van vervangen onderdelen en hoe belangrijk is bewustwording bij medewerkers.
  • Permanent Magneet
    Door demontage mogelijk te maken is hergebruik vaker een optie. Hierdoor is 20% minder nieuwe magneten nodig. Beter gescheiden afvalstromen ter herverwerking kunnen resultaten opleveren.

Wij verheugen ons op een inspirerende en leerzame bijeenkomst!