Hoofdnavigatie

Naar content

NS zoekt ideeën voor Duurzame Dinsdag

21 april 2016 - Niet op de derde maar op de eerste dinsdag van september, die we ‘duurzame dinsdag’ noemen. In het koffertje zitten allerlei ideeën om Nederland duurzamer te maken. Iedereen met een goed idee kan deze insturen via de website van Duurzame Dinsdag. En er valt ook nog wat te winnen.


Prijsvraag

Op zes thema’s kun je met je duurzame idee een prijs winnen. Een van die thema’s is ‘Duurzaam reizen’ en de prijs daarvoor is de NS reis mee-prijs. Het beste idee om reizen nog duurzamer te maken wint deze prijs, die bestaat uit 1000 euro en hulp van NS om het idee te realiseren. De andere thema’s zijn: Verbinden, Baas over eigen Energie, Technologie, Voedsel en Groen in je buurt.

Duurzaamheid bij NS

NS heeft grote impact op de maatschappij als het aankomt op milieuvriendelijk reizen. Dagelijks reizen meer dan 1,2 miljoen reizigers met de trein en brengen daarmee automatisch een bezoek aan onze stations. NS zoekt continu naar mogelijkheden om de reis zo duurzaam mogelijk te maken. Zo hebben we een partnership met Eneco om ervoor te zorgen dat de elektriciteit voor de treinen 100% van groene stroom uit windmolenparken komt. Ook doen we testen met het scheiden van afval op stations en in de trein.

Meer informatie vind je op de website van Duurzame Dinsdag. Daar lees je alles over dit initiatief en kun je jouw idee insturen op kans te maken op de NS Reis mee-prijs.