Hoofdnavigatie

Naar content

Proef met hergebruik kranten

Reizigers kunnen van 4 tot en met 15 juli hun Metro in de treinen van Zwolle naar Enschede en van Zwolle naar Kampen op een vaste plek ik de trein achterlaten. In de trein is hiervoor een gemarkeerde, vaste plek in het bagagerek gecreëerd.


Je krantje in de trein laten liggen is fijn voor volgende reizigers. Voor treinschoonmakers is het ook prettig, want zij kunnen ze makkelijk opruimen. Schoonmakers verzamelen tot 15.00 uur ook de kranten in het bagagerek. Zo zorgen we ervoor dat papier eenvoudig en goed gerecycled wordt. Met hergebruik van papier onderstrepen wij het groene beleid en spelen we in op de trend om samen te delen.  

Als uit metingen blijkt dat reizigers positief zijn over deze actie, dan krijgt het hergebruik mogelijk een landelijk karakter. Een verlaging van de Metro-oplage behoort hierbij tot de mogelijkheden. Tijdens de proef tussen Zwolle en Enschede verlaagt Metro de oplage met 50%.

Jaarlijks laten reizigers 12.000 ton afval achter in afvalbakken op de stations en in treinen. Twaalf procent hiervan wordt gescheiden. Om de afvalstroom te verminderen en afval beter te recyclen ondertekenden NS en ProRail de Green Deal. Hierin staan de afspraken om op stations en in treinen afval gescheiden in te zamelen. Meer informatie over de Green Deal vind je hier.