Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Voordelige abonnementen voor daluren

Publicatiedatum: 21 april 2011

NS wil dat het aantal reizigers in de daluren groeit. Hiervoor introduceert de vervoerder een pakket nieuwe abonnementen.


NS wil dat het aantal reizigers in de daluren groeit. Hiervoor introduceert de vervoerder een pakket nieuwe abonnementen.

 

Klanten van NS hebben behoefte aan meer flexibiliteit. Er is in de daluren voldoende ruimte voor extra reizigers. Met nieuwe abonnementen stimuleert NS mensen om meer op die tijdstippen te reizen. Aantrekkelijke prijzen en voorwaarden maken de trein concurrerender ten opzichte van de auto. Buiten de spits reis je straks voor een paar tientjes een hele maand in de trein, bevestigt de PvdA op haar website .

50 procent groei
Als werkgevers werktijden flexibeler maken, kunnen medewerkers van nieuwe abonnementen profiteren. GroenLinks werkt aan een initiatiefwet voor het recht op flexibel werken. De partij vraagt zich wel af of sommige reizigers met de nieuwe plannen niet duurder uit gaan zijn. NS schat dat met de nieuwe abonnementen jaarlijks 50 procent meer groei mogelijk is. Dat komt neer op 150 miljoen reizigerskilometers extra. Verder wordt de trein ook aantrekkelijker met meer spoor en dus meer capaciteit. Hierin wordt fors geïnvesteerd.

Wat verandert er voor abonnementhouders?

  • Reizigers die vóór de dagelijkse spitsuren inchecken, reizen het hele traject met korting. 
  • Reizigers kunnen in daluren onbeperkt reizen voor een laag bedrag. 
  • NS biedt meer voordeel voor groepen.
  • Gezinnen krijgen eigen mogelijkheden: zo reizen kinderen van abonnementhouders gratis mee dankzij maximaal drie gratis Kids Vrij-abonnementen.
  • NS is in gesprek met andere vervoerders, omdat de wens van NS is dat de abonnementen ook bij andere treinaanbieders geldig zijn.

Voordeelurenabonnement blijft bestaan
Voor huidige abonnementhouders verandert er vanaf augustus niets. Het Voordeelurenabonnement blijft bestaan naast de nieuwe abonnementen. De PvdA vindt dat positief. NS verwacht echter dat veel VDU-houders – 1,3 miljoen klanten – voordeliger uit zijn met een nieuw abonnement en daar ook voor kiest. Klanten die na 1 augustus een Dal Voordeel abonnement kopen, krijgen geen korting meer in de periode van 16.00 tot 18.30 uur. Daarnaast vervalt de korting in de zomer- en kerstvakantie omdat in Nederland geen sprake meer is van collectieve, landelijke vakanties.

Informatie aan reizigers
Op ns.nl staat  alle informatie over de nieuwe abonnementen alle informatie over de nieuwe abonnementen Vaste klanten krijgen bericht via de e-mail of post. Daarnaast leidt NS medewerkers die in contact staan met klanten op om vragen te beantwoorden. Eerstelijnsmedewerkers krijgen een toolbox die gedetailleerd ingaat op het nieuwe productportfolio. In september start een publiekscampagne.Printen

Sluit dit menu