Hoofdnavigatie

Naar content

Materieel

NS heeft de afgelopen jaren verschillende formules ontwikkeld voor de reiziger. Sprinters voor de korte afstanden en Intercity’s voor de lange afstanden.
 

Duik de geschiedenis van NS in

De Sprinter

De Sprinter is een trein die geschikt is voor het afleggen van kortere reisafstanden en stopt op alle tussengelegen stations van het traject. Het is een functionele trein met transparante doorkijk en veel, duidelijk herkenbare, brede deuren voor een snelle in-en uitstap. Door de ruime balkons zijn er meer staanplaatsen om in de spits meer reizigers mee te kunnen nemen. Ook de voorzieningen in deze trein zijn gericht op een korte reistijd. Het exterieur van de Sprinter bestaat voornamelijk uit de kleuren wit en blauw.

De Intercity

De Intercity is een trein die geschikt is voor de middellange en lange reisafstanden en stopt op de (middel-)grote stations. Het is een comfortabele trein met voorzieningen die gericht zijn op langere reistijd. Alle Intercity’s beschikken over stiltezones. Het exterieur van de Intercity bestaat voornamelijk uit de kleuren geel en blauw.

Standaardvoorzieningen

Alle treinen van NS bieden standaard de volgende voorzieningen: 1e en 2e klas, herkenbaar aan de klasse-aanduiding aan de buitenzijde en binnenzijde van de trein; fietsfaciliteiten op het balkon; voorzieningen voor mindervaliden en auditieve reisinformatie.

In alle treinen is een vorm van kunst te vinden. Klanten hebben aangegeven kunst in de trein erg te waarderen. Door een verantwoorde keuze van kunststijl en kunstenaars wordt er naar gestreefd bij te dragen aan een prettige, inspirerende reisbeleving.

De nieuwe Intercity

De nieuwste intercity is de zuinigste dubbeldekker op het spoor.

Intercity ICM

De Intercity ICM is een enkeldeks intercity die in 2012 is gemoderniseerd

Intercity Rijtuigen ICR

Intercity Rijtuigen (ICR) is een enkeldeks Intercity met ruime stoelen

Intercity VIRM

De VIRM Intercity is een intercity dubbeldekker die bestaat uit 4 series

Sprinter SGM

SGM is een snelle, transparante en overzichtelijke sprinter

Sprinter SLT

Eenvoudig in- en uitstappen bij de nieuwste Sprinter van NS