Hoofdnavigatie

Naar content

Intercity ICM

De ICM is een enkeldeks intercity, ook wel bekend onder de naam 'Koploper'. Tussen 2008 en 2012 werd de ICM gereviseerd en gemoderniseerd en heeft een moderne, frisse uitstraling gekregen.


ICM werd ICMm

De ICM is gebouwd door Talbot te Aken. De ICM-0 werd geïntroduceerd in 1977 en de ICM-1-4 tussen 1987 en 1993. In totaal zijn er 87 ICMm-driewagenstellen en 50 ICMm-vierwagenstellen. Tussen 2008 en 2012 werd de ICM gereviseerd en gemoderniseerd en heeft een moderne, frisse uitstraling gekregen. De trein is nu bekend als de ICMm.

Comfortabel

Naast de comfortabele stoelen is dit treinstel voorzien van een draadloze internetverbinding en een scherm met actuele reisinformatie. In de 1e klas zijn de voorzieningen uitgebreid met verstelbare stoelen met voetensteun en lectuurnet, individueel bedienbare leeslampjes en stopcontacten. De stiltezones zijn verdeeld door de trein te vinden. Zowel in de 1e als in de 2e klas bevindt 30% van de zitplaatsen zich in de stiltezone. In de ICMm zijn er zogenaamde coupés aanwezig met plek voor 6 personen.

Kunst

De kunst in de ICMm is gemaakt door Anna Ostrowska. In de vorm van miniatuurschildertijtjes met bloemvormen en poezië is haar kunst terug te vinden op de kopwanden en op de glazen tussenwanden van de trein.