Hoofdnavigatie

Naar content

Noord-Holland Noord en Kennemerland

Vanaf 11 december gaat een nieuwe dienstregeling in. Bekijk wat er in uw regio verandert of plan uw reis in de Reisplanner.


Heiloo

De Intercity Den Helder - Nijmegen stopt altijd in Heiloo. De Intercity Alkmaar - Maastricht stopt niet meer op dit station. Zo krijgen reizigers de hele dag een herkenbare dienstregeling en een rechtstreekse, tot ruim 10 minuten snellere verbinding tussen Heiloo en de stations tussen Alkmaar en Den Helder.

Spitsintercity Haarlem - Alkmaar

De Spitsintercity Haarlem - Alkmaar stopt weer in Heiloo en Castricum. De reistijd van deze Intercity neemt hierdoor met ongeveer 5 minuten toe.

Spitsintercity Alkmaar - Schagen

Reizigers ten noorden van Alkmaar die richting Haarlem reizen, kunnen in Alkmaar snel overstappen van de Intercity Schagen - Alkmaar op de Intercity richting Haarlem (en in de avondspits in de andere richting). Er rijden hiervoor enkele extra treinen tussen Alkmaar en Schagen in aansluiting op de spitsintercity Haarlem - Alkmaar.

Enkhuizen - Amsterdam Centraal

Alle (spits-)Intercity’s stoppen weer op station Hoorn Kersenboogerd. De Intercity’s Enkhuizen - Amsterdam Centraal en Amsterdam Centraal - Amersfoort zijn niet meer gekoppeld. Dit heeft geen extra reistijd tot gevolg, wel een extra overstap.

Meer Sprinters tussen Breukelen en Amsterdam Centraal

Tussen Breukelen en Amsterdam Centraal gaan overdag 4 in plaats van 2 Sprinters per uur rijden. De Sprinter Rhenen - Breukelen gaat hiervoor doorrijden naar Amsterdam Centraal en Uitgeest. Hiermee krijgen reizigers vaker een rechtstreekse verbinding.

Amsterdam Centraal - Vlissingen via Haarlem

De Intercity Amsterdam Centraal - Vlissingen rijdt via Haarlem. Reizigers tussen Zeeland en Schiphol stappen over in Rotterdam (met de Intercity direct) of in Leiden (op hetzelfde perron aan de overkant).

Leiden Centraal

In Leiden zijn goede aansluitingen tussen de Intercity’s van en naar Haarlem en van en naar Schiphol. Iedere 15 minuten is een reismogelijkheid van en naar Den Haag Centraal, waarvan 2 keer per uur met overstap. Ook de Sprinters rondom Leiden sluiten strakker aan op de Intercity’s waardoor reizigers korter onderweg zijn.

Nieuwe stationsnamen

In de zaanstreek wijzigen 2 stations van naam. Koog Bloemdijk wordt Koog aan de Zaan. Koog Zaandijk wordt Zaandijk Zaanse Schans.