Hoofdnavigatie

Naar content

Traject Hoek van Holland Strand – Schiedam Centrum

Vanaf 1 april 2017 zal het traject Hoek van Holland Strand – Schiedam Centrum worden omgebouwd naar een metrolijn van de RET. De laatste NS trein zal op 31 maart 2017 rijden.


Tussen Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal blijven NS treinen rijden. U kunt met een NS reisproduct nog tot en met 31 maart 2017 reizen in de trein tussen Hoek van Holland Strand, Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal reizen.

Vanaf 1 april 2017 verzorgt de RET het vervoer en heeft een u RET reisproduct nodig voor uw reis. Lees hieronder de meestgestelde vragen hierover:

Ik reis met een Traject Vrij Jaar, Grensabonnement of Altijd Vrij Jaarabonnement van NS op de Hoekse Lijn tussen Hoek van Holland strand, Schiedam centrum en Rotterdam Centraal, waar moet ik op letten?

U kunt uw abonnement gebruiken tot en met 31 maart 2017. NS neemt in het najaar van 2016 contact met u op voor het aanpassen of beëindigen van uw Traject Vrij abonnement per 31 maart 2017. Verreweg de meeste klanten betalen hun abonnement per maand. Uiteraard zal NS het resterende deel van uw maandincasso restitueren.

Ik reis met een Traject Vrij Maand, Grensabonnement Maand of Altijd Vrij Maand abonnement van NS, waar moet ik op letten?

U kunt tot en met 1 maart 2017 een NS maandabonnement kopen voor het traject Hoek van Holland Strand, Schiedam Centrum naar Rotterdam Centraal en tot en met 31 maart 2017 bij de NS blijven gebruiken. Vanaf 1 april 2017 rijdt NS niet meer op dit traject en kunt u met de RET reizen. Bij de RET is het Traject Vrij Maand, Grensabonnement of Altijd Vrij Maand abonnement niet geldig.

Ik reis met een OV Vrij abonnement, waar moet ik op letten?

Het OV Vrij abonnement is geldig in alle openbaar vervoer in Nederland, dus ook bij de RET. U kunt uw abonnement gewoon blijven gebruiken. Reist u vrijwel alleen met de RET, dan kunnen andere reisproducten ook interessant zijn. Kijk hiervoor op de website van RET

Ik reis met een Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Dal Vrij, Weekend Vrij of Voordeeluren abonnement van NS, waar moet ik op letten?

De abonnementen Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Dal Vrij, Weekend Vrij en het Voordeeluren abonnement zijn vanaf 1 april 2017 niet meer geldig op het traject Hoek van Holland Strand – Schiedam Centrum. NS zal in het najaar van 2016 alle abonnementhouders die wonen aan het traject van de Hoekse Lijn informeren over de wijzigingen. De eerder genoemde abonnementen zijn geldig bij alle treinvervoerders door heel Nederland, maar mocht de overgang van de Hoekse lijn naar de RET aanleiding zijn om uw NS abonnement aan te passen of te beëindigen, dan is dit uiteraard mogelijk per 1 april 2017.

Ik heb geen abonnement en reis met mijn OV-chipkaart of NS-Business Card, verandert er wat voor mij?

U kunt met uw OV-chipkaart gewoon blijven reizen met de RET. Het enige verschil is dat u nu het RET tarief betaalt.

Ik reis nu met eenmalige chipkaart of e-ticket, verandert er wat voor mij?

U kunt per 1 april 2017 niet meer een eenmalige chipkaart of e-ticket kopen naar de stations aan de Hoekse lijn. RET heeft een breed aanbod aan reisproducten Kijk voor meer informatie over de reisproducten die geldig zijn bij de RET.