Hoofdnavigatie

Naar content

Nieuwe treinvervoerder in Limburg

Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 11 december 2016 gaat Arriva op alle stoptreintrajecten in Limburg rijden. Voor klanten betekent dit een nieuwe vervoerder, een nieuwe dienstregeling en soms vaker in- en uitchecken. Kijk in de NS Reisplanner om te zien wat er voor u verandert.


In- en uitchecken

Afhankelijk van het traject, kan het zijn dat u moet uit- en inchecken waar dit eerder niet nodig was. U checkt altijd uit en in wanneer u van vervoerder wisselt. Een paar voorbeelden: 

  • Beek-Elsloo naar Amsterdam Centraal: vanaf 11 december checkt u in op Beek-Elsloo bij Arriva. Op Sittard checkt u eerst uit bij Arriva en daarna in bij NS. 
  • Valkenburg naar Geleen Oost: nu moet nog uit- en inchecken op station Heerlen. Vanaf 11 december checkt u in bij Arriva in Valkenburg en uit in Geleen Oost. U hoeft in Heerlen dus niks meer te doen. 
  • Maastricht naar Eindhoven: de reisplanner geeft aan dat de snelste routes met de intercity’s van NS zijn. U checkt nog steeds in bij NS op Maastricht en uit in Eindhoven. Wanneer u kiest om een deel van de reis met Arriva te reizen, moet u uiteraard wel uit- en inchecken wanneer u wisselt van vervoerder.  

Tarieven

Op de trajecten waar NS en Arriva samen rijden, hanteert Arriva dezelfde tarieven als NS. Wanneer u reist met een abonnement van NS kan het zijn dat u in sommige gevallen duurder of juist goedkoper uit bent. 

Als u incheckt in de dalperiode reist u met 40% korting. Als u vervolgens in de spitsperiode overstapt en bij Arriva incheckt, wordt over het laatste stuk voltarief gerekend. Andersom geldt het ook. Als u in de spits incheckt en vervolgens in de dalperiode overstapt naar Arriva, reist u verder met 40% korting. 

Geldigheid abonnementen

Alle NS abonnementen zijn geldig bij alle treinvervoerders in Nederland. Dit geldt ook voor Traject Vrij. Ook na 11 december kunt u met uw NS abonnement reizen bij Arriva. 

Geld terug bij Vertraging

Heeft u vertraging in een NS trein? U kunt online of met een formulier bij NS uw claim indienen. Heeft de Arriva trein vertraging? Dien uw claim dan in bij Arriva