Hoofdnavigatie

Naar content

Werkzaamheden tussen Zwolle en Wierden

Tot en met zondag 23 oktober 2016 werkt ProRail aan de aanleg van de bovenleiding tussen Zwolle en Wierden. Hierdoor kunnen straks elektrische treinen op dit traject rijden in plaats van de huidige dieseltreinen. De reistijd tussen Zwolle en Enschede wordt hiermee korter. Tevens zijn de elektrische treinen stiller en schoner voor het milieu. Door de werkzaamheden is er beperkt tot geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Wierden.


De werkzaamheden worden voornamelijk ’s avonds en ‘s nachts uitgevoerd, om de grootste groep frequente reizigers zo min mogelijk met busvervoer te belasten.

Gevolgen voor uw reis

Tot en met zondag 23 oktober 2016 is er in de avonduren geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Wierden. Houdt u rekening met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Van maandag 25 juli t/m zondag 4 september 2016 wel treinen 
Van maandag 25 juli tot en met zondag 4 september wordt er vanwege de zomervakantie niet aan het spoor gewerkt. Zowel overdag als ’s avonds is er dan normaal treinverkeer mogelijk op het traject Zwolle - Wierden. Vanaf maandag 5 september tot en met zondag 23 oktober rijden er na 20.30 uur weer NS-bussen in plaats van treinen. 

Meer informatie

Plan uw reis

Vanaf 10 dagen voor reisdatum ziet u in de NS Reisplanner wat de exacte gevolgen zijn voor uw reis en hoe lang u onderweg bent. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Actuele informatie

De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail? Kijk dan op www.prorail.nl/zwollewierden.

Meer weten over reizen tijdens werkzaamheden