Hoofdnavigatie

Naar content

Rolstoel, scootmobiel en aangepaste fiets

Uw rolstoel, scootmobiel of aangepaste fiets mag mee in de trein als ze niet te breed of te lang is.


Wat mag mee de trein in?

Uw rolstoel

Om in trein, liften en op verrijdbare bruggen te passen mag uw rolstoel maximaal 150 centimeter lang en 70 centimeter breed zijn (buitenmaten). U en uw rolstoel mogen samen niet meer wegen dan 200 kilo (als u geduwd moet worden) en maximaal 300 kilo (als u niet geduwd hoeft te worden). Rolstoelen met een verbrandingsmotor zijn om veiligheidsredenen niet toegestaan in de trein.

Uw scootmobiel

Uw scootmobiel mag mee in de trein als:

  • u vooraf bij de NS Servicecentrale (tel.: 030 - 2357822) of via avg uw reis boekt;
  • de buitenmaten van uw scootmobiel maximaal 150 centimeter lang en 70 centimeter breed zijn;
  • er voldoende manoeuvreerruimte is op het perron en in de trein;
  • de stationslift groot genoeg is mocht u deze nodig hebben;
  • u zelf uw scootmobiel in en uit de trein rijdt.

Uw aangepaste driewieler of loopfiets

Maakt u gebruik van een door het Wmo verstrekte driewieler of loopfiets als hulpmiddel voor minder valide reiziger? U mag deze, net als bijvoorbeeld een rolstoel, gratis meenemen. De loopfiets en driewieler mag inclusief bagage niet groter zijn dan 150 cm lang en 70 cm breed (buitenmaten inclusief bagage).

Uw elektrische fiets, ligfiets of tandem in de trein?

Wanneer u op grond van uw beperking gebruik maakt van een elektrische fiets, ligfiets of tandem, en u kunt dit aantonen door middel van de officiele logo-sticker of door het tonen van een van de volgende pasjes Gehandicaptenparkeerkaart, WMO Vervoerspas (regiotaxi), Valys pas of OV-begeleiderskaart), dan kunt u deze meenemen in de trein.

Uw Segway meenemen in de trein

Wanneer u op grond van uw beperking gebruik maakt van een Segway en u kunt dit aantonen door middel van de officiele logo-sticker of door het tonen van een van de volgende pasjes Gehandicaptenparkeerkaart, WMO Vervoerspas (regiotaxi), Valys pas of OV-begeleiderskaart), dan kunt u deze meenemen in de trein. De Segway mag inclusief gebruiker en bagage niet groter zijn dan 150 cm lang, 70 cm breed en 137,50 cm hoog. U en uw Segway mogen niet zwaarder zijn dan 200 kg.