Hoofdnavigatie

Naar content

De schoolvakanties zijn voorbij

Aankomende periode zal het op de meeste trajecten drukker zijn in de trein dan u de afgelopen maanden gewend bent. De zomervakanties zijn voorbij. Meer mensen reizen weer naar hun werk, studenten gaan weer naar hun opleiding. Daardoor zal ook de drukte in de trein toenemen.


Langere treinen in de spits

Om die drukte zoveel mogelijk op te vangen, laten we in de ochtend- en avondspits op een aantal trajecten langere treinen rijden. Zo breiden we het aantal zitplaatsen waar mogelijk uit.

Overzicht langere treinen (top 5)

Van Naar Wanneer 
Amsterdam Centraal  Utrecht Centraal In de ochtend- en de middagspits
Ede-Wageningen Arnhem Zowel in de ochtend- en middagspits in beide richtingen
Gouda Rotterdam Centraal In de ochtendspits en terug vanuit Rotterdam Centraal in de middagspits
Haarlem  Amsterdam Centraal In de ochtendspits en terug vanuit Amsterdam in de middagspits
Rotterdam Centraal  Vlaardingen Zowel in de ochtend- en middagspits in beide richtingen

Drukke trajecten

Helaas is het op een aantal trajecten niet mogelijk meer treinen in te zetten, of om treinen te verlengen. Dit geldt vooral voor een aantal trajecten rond station Utrecht Centraal, dat wordt verbouwd. Doordat op Utrecht Centraal niet alle perrons beschikbaar zijn, kunnen diverse spitstreinen op dit moment niet worden verlengd.

Met de ingang van de nieuwe dienstregeling in december 2016 worden er meerdere verbeteringen doorgevoerd.

Drukte-indicator en actuele treinlengte in de Reisplanner Xtra app

We adviseren u om voor vertrek uw reis te plannen met de Reisplanner Xtra app. De drukte-indicator in de Reisplanner Xtra app geeft u een indicatie welke drukte u in een bepaalde trein kunt verwachten. Dit wordt weergegeven met 1, 2 of 3 poppetjes.

Nieuw is dat u nu ook de actuele treinlengte kunt zien. Is een trein korter dan normaal, bijvoorbeeld door een verstoring, dan ziet u dat bij uw reisinformatie. Zo weet u voor vertrek al of u rekening moet houden met wat extra drukte in de trein.

Direct drukte melden

Zit u in een drukke trein? Via de Reisplanner Xtra app kunt u dat ook direct aan ons doorgeven. Deze informatie helpt ons niet alleen bij het maken van prognoses, maar ook om onze drukte-indicator actueel en betrouwbaar te houden.

Meer weten

Wij zijn dagelijks bezig met het verbeteren van onze service. Zo helpt bijvoorbeeld de informatie uit de druktemelder ons bij het maken van prognoses en werken we voortdurend aan een betere planning van onze treinen.