Hoofdnavigatie

Naar content

Assen

Het stationsgebied van Assen krijgt een compleet nieuwe uitstraling.


Nieuw stationsgebouw voor Assen

In het tweede kwartaal van 2016 start de bouw van het nieuw stationsgebouw en wordt het nieuwe stationsplein aangelegd. Het ontwerp van station Assen heeft een stedelijke uitstraling en geeft het station allure. Opvallend aan het nieuwe station is de grote driehoekige luifel. Deze luifel verbindt alle stationsonderdelen met elkaar. Het gebouw kent een logische indeling en heeft straks voorzieningen die bijdragen aan een aangenaam verblijf. Hiermee wordt ingespeeld op de behoeften van de reiziger van nu en morgen. Zo komt er een toiletvoorziening, OV bureau voor bus informatie en een aantal winkels gericht op de reiziger. Aan de oostzijde van het station wordt een bewaakte fietsenkelder gebouwd voor 2600 fietsen. Aan de westzijde van het station worden er fietsenrekken geplaatst.

Betere bereikbaarheid

De bereikbaarheid van het station wordt sterk verbeterd. Enerzijds door de aanleg van een nieuwe perrontunnel waardoor er een directe verbinding ontstaat tussen stadsdeel Assen-Oost en het centrum van de stad. Anderzijds wordt het stationsgebied beter ontsloten door het scheiden van doorgaand- en bestemmingsverkeer. In de toekomst maakt het doorgaand verkeer gebruik van de 170 meter lange Overcingeltunnel. De aanleg van de tunnel maakt het mogelijk om een aantrekkelijk ingericht stationsplein te realiseren. Het stationsplein draagt bij aan een herkenbare en eigentijdse entree naar de stad.

Samenwerking

Het project vindt plaats in nauwe samenwerking tussen de gemeente Assen, ProRail, Provincie Drenthe en NS Stations. De aanpak van het Stationsgebied maakt integraal onderdeel uit van een onderdeel van het infrastructuur- en gebiedsontwikkelprogramma FlorijnAs.

Meer informatie

www.florijnas.com  | www.slimbereikbaar.assen.nl  | Twitter @florijnas