Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Actualiteiten

Aanpassingen dienstregeling 2 februari

Vanaf maandag 2 februari zijn voor een aantal treinen de tijden en/of sporen gewijzigd. Plan nu uw reis in de Reisplanner.
Dit is vooral van belang als u 's avonds gebruik maakt van de laatste verbinding naar uw bestemming.   

Aanpassingen in de dienstregeling vanaf 2 februari 

 • Stations Nijmegen, Nijmegen Lent, Elst en Arnhem Zuid 
  De eerste Intercity, van maandag t/m vrijdag, richting Arnhem, Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal met eindbestemming Den Helder vertrekt drie minuten eerder. 
 • Station Oss
  De Sprinters richting 's-Hertogenbosch van -.17 en -.47 uur vertrekken één minuut eerder.  
 • Stations Tilburg,Tilburg Universiteit, Tilburg Reeshof en Gilze-Rijen
  De Sprinters richting Breda vertrekken één minuut eerder.  

Ga goed voorbereid op reis!
Raadpleeg de Reisplanner voor exacte vertrek- en aankomsttijden en een compleet reisadvies vanaf huis tot aan de eindbestemming van uw reis of vraag één van onze medewerkers voor een persoonlijk reisadvies op maat.

NS Reisplanner


Werk aan het spoor bij Schiphol

ProRail werkt al geruime tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Een goede bereikbaarheid van Schiphol is belangrijk voor de duurzame ontwikkeling van de luchthaven als economisch centrum. Vernieuwing van de spoorverbindingen is noodzakelijk om in de toekomst meer treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk te kunnen maken. 

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 januari vanaf 02.00 uur tot en met maandagochtend 26 januari 05.00 uur zijn er werkzaamheden aan het spoor. 

Gevolgen voor uw reis
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, rijden er in het weekend van 24 en 25 januari geen treinen tussen:

 • Schiphol en Duivendrecht/ Diemen Zuid
 • Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA

Reist u op een van deze trajecten, dan moet u rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten in verband met omreizen, extra overstappen of het reizen met de bus. 

Reisadvies
U kunt gebruik maken van de busdienst tussen Schiphol – Amsterdam Zuid – Amsterdam RAI – Duivendrecht en Diemen Zuid.
Voor de richting Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht reist u met de Intercity via Amsterdam Centraal of dient u extra over te stappen op Amsterdam Centraal.

Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies. Onderweg vindt u uw reisinformatie op m.ns.nl of in de Reisplanner Xtra app.

Geldig vervoerbewijs
U kunt gebruikmaken van de NS-bussen als u in het bezit bent van een geldig NS-vervoerbewijs. Met een OV-chipkaart reist u met het vervangend busvervoer net zo als met de trein. U checkt in bij de start van uw reis, ook indien uw reis start met een bus. Op uw station van bestemming checkt u weer uit met uw OV-chipkaart.

Planning
In 2015 staan een aantal weekend gepland met werkzaamheden die invloed hebben op het treinverkeer rondom Schiphol. Zodra hier meer bekend over is, vindt u de informatie op deze pagina.

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Voor meer informatie over de werkzaamheden van ProRail kunt u terecht op Prorail.nl/schiphol.


Werk aan het spoor bij Delft

Voor het project Spoorzone Delft voert ProRail grootschalige werkzaamheden uit rondom station Delft. Het nieuwe ondergrondse station Delft wordt aangesloten op het bestaande spoornetwerk. Dit nieuwe station wordt na deze werkzaamheden meteen in gebruik genomen.
Daarnaast werkt ProRail aan de bouw van een grotere fietsenstalling en een nieuwe parkeergarage.

Om deze vernieuwingen mogelijk te maken en om dit werk goed en veilig uit te kunnen voeren, is er geen treinverkeer mogelijk tussen Schiedam Centrum en Den Haag Centraal in de periode van 22 t/m 27 februari 2015.

Gevolgen voor uw reis
Van zondag 22 t/m vrijdag 27 februari is er geen treinverkeer mogelijk op het traject Schiedam Centrum - Den Haag Hollands Spoor (HS) / Den Haag Centraal. Op dit traject rijden NS-bussen in plaats van treinen:

 • tussen Schiedam Centrum - Delft - Den Haag HS  en tussen Delft Zuid en Delft rijden NS-Snelbussen
 • tussen Delft - Rijswijk - Den Haag Moerwijk - Den Haag HS - Den Haag Centraal rijden NS-Stopbussen.
 • op het Nachtnet Rotterdam Centraal - Delft - Den Haag HS rijden NS-Snelbussen

Omreisroutes en reisalternatieven: Reist u via het traject Schiedam Centrum - Den Haag Centraal dan kunt u omreizen of reizen met een andere vervoerder:

 • Rotterdam Centraal - Den Haag Centraal: u kunt omreizen via Gouda
 • Delft - Den Haag HS: u kunt gebruikmaken van HTM-lijn 1.

Houdt u rekening met een extra reistijd van minimaal 30 minuten. We verwachten extra drukte, met name op doordeweekse dagen tussen 7.30 en 9.00 uur en tussen 16.30 en 18.00 uur.

 

Geldig vervoerbewijs
Als u reist met een NS-bus of met HTM-lijn 1 heeft u een geldig NS-vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist u met het vervangend busvervoer en met de HTM-lijn 1 net zo als met de trein. U checkt bij NS in bij de start van uw reis, ook indien uw reis start met een NS-bus of HTM-lijn 1. Op uw station van bestemming checkt u weer uit bij NS met uw OV-chipkaart.

Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Actuele informatie
Deze pagina wordt regelmatig aangepast als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail of over het project Spoorzone Delft, kijkt u dan op spoorzonedelft.nl.


Hoeveel treinen rijden er op tijd?

Dagelijks verzorgen wij de treinreis voor ruim 1,2 miljoen reizigers in Nederland. Dat betekent ongeveer 5.200 treinritten over een spoorwegnet van ongeveer 2100 kilometer lengte.

Op tijd rijden is een hoofddoelstelling van NS. Of dit ook lukt, meten we dagelijks. In de grafiek kunt u zien hoeveel % van de treinen de vorige kalendermaand op tijd heeft gereden.

Grafiek punctualiteitsmonitor december 2014

Uitleg
Met de overheid is afgesproken dat 93% van alle treinen op tijd moet rijden. Op tijd, dat wil zeggen dat de trein binnen een marge van 5 minuten aankomt op de aangegeven aankomsttijd. U ziet hier zowel de normlijn (de blauwe lijn) als de werkelijke prestaties van de vorige kalendermaanden (oranje lijn).

Rechts van de grafiek ziet u het laatste maandpercentage en die van dezelfde kalendermaand in het vorige jaar.

Pieken en dalen
Bij grote afwijking van de norm vertellen wij graag wat de reden is geweest waar het treinverkeer, en dus ook u als reizigers, last van heeft gehad.

Deze cijfers zijn afkomstig van ProRail.


Werk aan het spoor bij Zwolle

Station Zwolle is een belangrijk OV-knooppunt. ProRail werkt daarom al geruime tijd aan de verbetering en uitbreiding van het station en het spoor. Deze werkzaamheden kunnen invloed hebben op het treinverkeer. 

Planning 2015
In 2015 zullen er in verschillende perioden werkzaamheden aan het spoor rondom Zwolle plaatsvinden. De planning is (onder voorbehoud):

 • zaterdag 4 t/m maandag 6 april 
 • zaterdag 4 t/m zondag 19 juli 
 • zondag 26 juli t/m zondag 2 augustus 
 • maandag 10 t/m zondag 16 augustus 
 • zaterdag 17 t/m vrijdag 23 oktober 

Tijdens deze werkzaamheden is er beperkt tot geen treinverkeer mogelijk van en naar Zwolle.  

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op www.prorail.nl/zwolle .


Reisinformatie actualiteiten

Eenmaal onderweg checkt u de laatste reisadviezen eenvoudig via uw mobieltje op (zonder www)  http://mobiel.ns.nl  of download de Reisplanner Extra.

Printen

Sluit dit menu