Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Actualiteiten

Werk aan het spoor tussen Zwolle en Wierden

In de periode van maandag 5 oktober 2015 t/m zondag 30 oktober 2016 werkt ProRail aan de aanleg van de bovenleiding tussen Zwolle en Wierden. Hierdoor kunnen straks elektrische treinen op dit traject rijden in plaats van de huidige dieseltreinen. De reistijd tussen Zwolle en Enschede wordt hiermee korter. Tevens zijn de elektrische treinen stiller en schoner voor het milieu. Door de werkzaamheden is er beperkt tot geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Wierden. 

 

Lees meer


Werkzaamheden op en rond Utrecht Centraal

Op Utrecht Centraal, hèt spoorhart van Nederland, vindt een enorme vernieuwing plaats. Het aantal reizigers -nu zo'n 265.000 per dag- neemt tot 2030 toe tot zo’n 360.000 per dag. Om die groei mogelijk te maken werkt ProRail aan een grootschalige vernieuwing van het station en het spoor. Het filmpje hieronder geeft een goede impressie!

Prorail vervangt Utrecht


In de komende periode zal o.a. gewerkt worden aan twee nieuwe sporen op Utrecht Centraal en een volledig nieuw perron. Als gevolg daarvan zal een aantal treinen vertrekken van en aankomen op andere sporen  Met name voor de reizigers op de trajecten Den Haag- Utrecht, Rotterdam - Utrecht en Leiden - Utrecht heeft dit gevolgen.

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Voor het plannen van uw reis geldt: raadpleeg onze Reisplanner,. De wijzigingen in de dienstregeling zijn hier vanaf 10 dagen voor de werkzaamheden verwerkt. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op prorail.nl/utrecht.

Lees hier wat dit voor uw reis betekent


Streetpad

Op station Den Haag Centraal staat een ‘Streetpad’, een mega grote tablet waarmee u uw reis kunt plannen. Bijvoorbeeld een tripje vanaf Den Haag Centraal de stad in of de stad uit met de trein.

De Streetpad is voorzien van een app waarmee u verschillende bestemmingen in Den Haag kunt ontdekken. Van het Binnenhof tot het Vredespaleis en Madurodam.  Met de app kunt u een route plannen en zien hoeveel tijd er nodig is om op uw bestemming te komen. Lopend, met de OV-fiets, de bus of HTM-tram. Op het scherm ziet u de route en een eventuele overstap. Op de Streetpad kunt u ook gemakkelijk uw reis plannen met de trein vanaf Den Haag Centraal en zien welke route de trein dan neemt. Wanneer er werkzaamheden zijn wordt dit duidelijk aangegeven en ziet u direct of u een alternatieve route kunt nemen. De Streetpad heeft verder nog een plattegrond van het station én u kunt een leuke selfie maken om op Facebook te plaatsen. De Streetpad is ook beschikbaar in het Engels.

Deze Streetpad is een gezamenlijke pilot van HTM, NS en de gemeente Den Haag. 


Hoeveel treinen rijden er op tijd?

Dagelijks verzorgen wij de treinreis voor ruim 1,2 miljoen reizigers in Nederland. Dat betekent ongeveer 5.200 treinritten over een spoorwegnet van ongeveer 2100 kilometer lengte.

Op tijd rijden is een hoofddoelstelling van NS. Of dit ook lukt, meten we dagelijks. In de grafiek kunt u zien hoeveel % van de treinen de vorige kalendermaand op tijd heeft gereden.


Uitleg
Met de overheid is afgesproken dat 93% van alle treinen op tijd moet rijden. Op tijd, dat wil zeggen dat de trein binnen een marge van 5 minuten aankomt op de aangegeven aankomsttijd. U ziet hier zowel de normlijn (de blauwe lijn) als de werkelijke prestaties van de vorige kalendermaanden (oranje lijn).

Rechts van de grafiek ziet u het laatste maandpercentage en die van dezelfde kalendermaand in het vorige jaar.

Pieken en dalen
Bij grote afwijking van de norm vertellen wij graag wat de reden is geweest waar het treinverkeer, en dus ook u als reizigers, last van heeft gehad.

Deze cijfers zijn afkomstig van ProRail.


Reisinformatie actualiteiten

Eenmaal onderweg checkt u de laatste reisadviezen eenvoudig via uw mobieltje op (zonder www)  http://mobiel.ns.nl  of download de Reisplanner Extra.

Printen

Sluit dit menu