Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Actualiteiten

Aanpassingen dienstregeling 14 juni

Vanaf zondag 14 juni zijn voor een aantal treinen de tijden en/of sporen gewijzigd. Plan nu uw reis in de Reisplanner.
Dit is vooral van belang als u 's avonds gebruik maakt van de laatste verbinding naar uw bestemming.   

Aanpassingen in de dienstregeling vanaf 14 juni 

 • Station Woerden 
  Van maandag tot en met vrijdag vertrekken de Sprinters richting Utrecht Centraal van -.25 en -.55 uur twee minuten eerder
 • Station Vleuten
  Van maandag tot en met vrijdag vertrekken de Sprinters richting Utrecht Centraal van -.00 en -.30 uur één minuut eerder.
 • Station Utrecht Terwijde
  Van maandag tot en met vrijdag vertrekken de Sprinters richting Utrecht Centraal van -.03 en -.33 uur één minuut eerder.
 • Station Utrecht Leidsche Rijn
  Van maandag tot en met vrijdag vertrekken de Sprinters richting Utrecht Centraal van -.06 en -.36 uur één minuut eerder.
 • Stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk, Hoorn
  Van maandag tot en met vrijdag stoppen in de avondspits vier Spits-Intercity's van Amsterdam Centraal naar Enkhuizen ook in Hoorn Kersenboogerd.
 • Stations Haarlem, Overveen 
  Een aantal Sprinters vertrekt vijf tot tien minuten eerder dan gebruikelijk.

Ga goed voorbereid op reis!
Raadpleeg de Reisplanner voor exacte vertrek- en aankomsttijden en een compleet reisadvies vanaf huis tot aan de eindbestemming van uw reis of vraag één van onze medewerkers voor een persoonlijk reisadvies op maat.

NS Reisplanner


Aanpassingen dienstregeling 13 juli

Vanaf maandag 13 juli zijn voor een aantal treinen de tijden en/of sporen gewijzigd. Plan nu uw reis in de Reisplanner.
Dit is vooral van belang als u 's avonds gebruik maakt van de laatste verbinding naar uw bestemming.   

Aanpassingen in de dienstregeling vanaf 13 juli 

 • van 13 juli t/m 12 december; 
  Station Utrecht Centraal, Utrecht Lunetten  
  Van maandag tot en met vrijdag tot 20.00 uur stoppen de Sprinters naar Tiel niet meer in Utrecht Lunetten. 
 • van 13 juli t/m 13 september;
  Station Den Helder, Den Helder Zuid, Anna Paulowna, Schagen, Heerhugowaard, Alkmaar Noord, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Zaandam, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel
  Door werkzaamheden en spoorwijzigingen in Utrecht Centraal vermindert het aantal reismogelijkheden vanuit Amsterdam Centraal richting Nijmegen en Eindhoven van vier naar twee keer per uur. Er blijven wel twee rechtstreekse Intercity's per uur rijden. 

 

Ga goed voorbereid op reis!
Raadpleeg de Reisplanner voor exacte vertrek- en aankomsttijden en een compleet reisadvies vanaf huis tot aan de eindbestemming van uw reis of vraag één van onze medewerkers voor een persoonlijk reisadvies op maat.

NS Reisplanner


Werk aan het spoor bij Zwolle

Station Zwolle is een belangrijk OV-knooppunt. ProRail werkt daarom al geruime tijd aan de verbetering en uitbreiding van het station en het spoor. Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, is er van maandag 10 t/m zondag 16 augustus minder treinverkeer mogelijk rondom Zwolle.

Lees meer


Werk aan het spoor bij Eindhoven

ProRail gaat in de zomervakantie grote delen van het spoor vernieuwen op het emplacement aan de oostkant van station Eindhoven. Ook vinden er grote vernieuwingswerkzaamheden plaats tussen Eindhoven en Blerick. De vernieuwing is nodig om het spoor in goede conditie te houden zodat treinen er veilig en comfortabel overheen kunnen blijven rijden.

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, is er van zaterdag 18 juli t/m zondag 9 augustus beperkt treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en Venlo en tussen Eindhoven en Weert.

Meer informatie


Werk aan het spoor tussen Arnhem en Dieren

ProRail werkt in de periode van 15 t/m 30 augustus op verschillende locaties in Gelderland aan het spoor om uw treinreis comfortabeler en betrouwbaarder te maken. Zo worden onder andere delen van het spoor en overwegen vernieuwd, wordt er een geheel nieuw spoor aangelegd en een verkeerstunnel gebouwd. De doorstroom van treinen wordt hiermee verbeterd. Deze werkzaamheden kunnen invloed hebben op het treinverkeer. 

Om deze vernieuwingen mogelijk te maken en om dit werk goed en veilig uit te kunnen voeren, vinden er van donderdag 20 t/m zondag 23 augustus werkzaamheden plaats op het traject Arnhem - Dieren.

Gevolgen voor uw reis
Van donderdag 20 t/m zondag 23 augustus rijden er geen treinen maar bussen tussen Arnhem en Dieren. Houdt u rekening met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten

kaartje Arnhem Dieren
Overige werkzaamheden
Van 15 t/m 30 augustus rijden er bovendien geen treinen, maar bussen tussen Arnhem en Doetinchem. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl en www.breng.nl

Geldig vervoerbewijs
Maakt u gebruik van vervangend vervoer met een NS-bus, dan heeft u een geldig NS-vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist u dan net zoals met de trein. U checkt bij NS in bij de start van uw reis, ook indien uw reis start met een NS-bus. Op uw station van bestemming checkt u weer uit bij NS.

Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op www.prorail.nl/projecten


Werk aan het spoor bij Schiphol

ProRail werkt al geruime tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Een goede bereikbaarheid van Schiphol is belangrijk voor de duurzame ontwikkeling van de luchthaven als economisch centrum. Vernieuwing van de spoorverbindingen is noodzakelijk om in de toekomst meer treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk te maken.

In het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 september wordt er door ProRail op verschillende locaties rondom Schiphol werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd. Zo wordt onder andere de beweegbare burg over de Schinkel getest en in gebruik genomen.  

Lees meer


Werkzaamheden op en rond Utrecht Centraal

Op Utrecht Centraal, hèt spoorhart van Nederland, vindt een enorme vernieuwing plaats. Het aantal reizigers -nu zo'n 265.000 per dag- neemt tot 2030 toe tot zo’n 360.000 per dag. Om die groei mogelijk te maken werkt ProRail aan een grootschalige vernieuwing van het station en het spoor. Het filmpje hieronder geeft een goede impressie!

Prorail vervangt Utrecht


In de komende periode zal o.a. gewerkt worden aan twee nieuwe sporen op Utrecht Centraal en een volledig nieuw perron. Als gevolg daarvan zal een aantal treinen vertrekken van en aankomen op andere sporen  Met name voor de reizigers op de trajecten Den Haag- Utrecht, Rotterdam - Utrecht en Leiden - Utrecht heeft dit gevolgen.

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Voor het plannen van uw reis geldt: raadpleeg onze Reisplanner,. De wijzigingen in de dienstregeling zijn hier vanaf 10 dagen voor de werkzaamheden verwerkt. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op prorail.nl/utrecht.

Lees hier wat dit voor uw reis betekent


Streetpad

Op station Den Haag Centraal staat sinds kort een ‘Streetpad’, een mega grote tablet waarmee u uw reis kunt plannen. Een tripje vanaf Den Haag Centraal de stad in of de stad uit met de trein.

De Streetpad is voorzien van een app waarmee u verschillende bestemmingen in Den Haag kunt ontdekken. Van het Binnenhof tot het Vredespaleis en Madurodam.  Met de app kunt u een route plannen en zien hoeveel tijd er nodig is om op uw bestemming te komen. Lopend, met de OV-fiets, de bus of tram. Op het scherm ziet u de route en een eventuele overstap. Op de Streetpad kunt u ook gemakkelijk uw reis plannen met de trein  vanaf Den Haag Centraal en zien welke route de trein dan neemt. Wanneer er werkzaamheden zijn wordt dit duidelijk aangegeven en ziet u direct of u een alternatieve route kunt nemen. De streetpad heeft verder nog een plattegrond van het station én u kunt een leuke ‘selfie’ maken om op Facebook te plaatsen.

Deze Streetpad is een gezamenlijke pilot van HTM, NS en de gemeente Den Haag.


Hoeveel treinen rijden er op tijd?

Dagelijks verzorgen wij de treinreis voor ruim 1,2 miljoen reizigers in Nederland. Dat betekent ongeveer 5.200 treinritten over een spoorwegnet van ongeveer 2100 kilometer lengte.

Op tijd rijden is een hoofddoelstelling van NS. Of dit ook lukt, meten we dagelijks. In de grafiek kunt u zien hoeveel % van de treinen de vorige kalendermaand op tijd heeft gereden.


Uitleg
Met de overheid is afgesproken dat 93% van alle treinen op tijd moet rijden. Op tijd, dat wil zeggen dat de trein binnen een marge van 5 minuten aankomt op de aangegeven aankomsttijd. U ziet hier zowel de normlijn (de blauwe lijn) als de werkelijke prestaties van de vorige kalendermaanden (oranje lijn).

Rechts van de grafiek ziet u het laatste maandpercentage en die van dezelfde kalendermaand in het vorige jaar.

Pieken en dalen
Bij grote afwijking van de norm vertellen wij graag wat de reden is geweest waar het treinverkeer, en dus ook u als reizigers, last van heeft gehad.

Deze cijfers zijn afkomstig van ProRail.


Reisinformatie actualiteiten

Eenmaal onderweg checkt u de laatste reisadviezen eenvoudig via uw mobieltje op (zonder www)  http://mobiel.ns.nl  of download de Reisplanner Extra.

Printen

Sluit dit menu