Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Actualiteiten

Werk aan het spoor bij Schiphol

ProRail werkt al geruime tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Een goede bereikbaarheid van Schiphol is belangrijk voor de duurzame ontwikkeling van de luchthaven als economisch centrum. Vernieuwing van de spoorverbindingen is noodzakelijk om in de toekomst meer treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk te maken.

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 november worden er door ProRail op verschillende locaties rondom Schiphol werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd. Zo worden er onder andere damwanden, delen van de fly-over en gedeelten van de bovenleiding ten behoeve van een nieuw stuk spoor aangebracht.

Gevolgen voor uw reis
Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, rijden er in het weekend van 22 en 23 november geen treinen tussen:

 • Schiphol en Amsterdam Sloterdijk
 • Schiphol en Duivendrecht/Diemen Zuid
 • Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA

Reist u op een van deze trajecten dan moet u rekening houden met omreizen, extra overstappen of reizen met bus of metro. Uw extra reistijd varieert van 15 tot 60 minuten.

In onderstaande schets lichten wij de situatie toe. 
Kaartje met overzicht vervoer op 22 en 23 november

Nachttreinen:

 • Richting Leiden Centraal: ‘s nachts rijden er pendeltreinen tussen Schiphol en Leiden Centraal. Wilt u verder dan Leiden Centraal, houdt u dan rekening met een extra overstap.
 • Richting Amsterdam Centraal: zowel overdag als ‘s nachts rijden er NS-bussen naar Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar kunt u verder met de nachttrein naar Amsterdam Centraal/Utrecht Centraal.

Schiphol is in het weekend van 22 en 23 november wel bereikbaar vanuit de richtingen Rotterdam, Den Haag en Leiden Centraal. De Intercity direct rijdt gedurende het weekend niet.

Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Geldig vervoerbewijs
Als u gebruikmaakt van de bus heeft u een geldig NS-vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist u met het vervangend busvervoer net zo als met de trein. U checkt in bij de start van uw reis, ook indien uw reis start met een bus. Op uw station van bestemming checkt u weer uit met uw OV-chipkaart.

Planning 2014
Er is na dit weekend nog een weekend gepland waarin werkzaamheden invloed hebben op het treinverkeer. De planning is (onder voorbehoud): 

 • Zaterdag 6 en zondag 7 december

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Voor meer informatie over de werkzaamheden van ProRail kunt u terecht op prorail.nl/ovsaal.


Werk aan het spoor bij Zwolle

Station Zwolle is een belangrijk OV-knooppunt. ProRail werkt daarom al geruime tijd aan de verbetering en uitbreiding van het station en het spoor. Deze werkzaamheden kunnen invloed hebben op het treinverkeer. 

Planning 2014
De eerder aangekondigde werkzaamheden rondom Zwolle in het weekend van 22 en 23 november gaan niet door.

Op zaterdag 13 december zullen er werkzaamheden plaatsvinden op het traject Zwolle - Raalte. De gehele dag rijden er bussen in plaats van treinen op dit traject.

Planning 2015
In 2015 zullen er in verschillende perioden werkzaamheden aan het spoor rondom Zwolle plaatsvinden. De planning is (onder voorbehoud):

 • zaterdag 4 t/m maandag 6 april 
 • zaterdag 4 t/m zondag 19 juli 
 • zondag 26 juli t/m zondag 2 augustus 
 • maandag 10 t/m zondag 16 augustus 
 • zaterdag 17 t/m vrijdag 23 oktober 

Tijdens deze werkzaamheden is er beperkt tot geen treinverkeer mogelijk van en naar Zwolle.  

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op www.prorail.nl/zwolle .


Reisinformatie actualiteiten

Eenmaal onderweg checkt u de laatste reisadviezen eenvoudig via uw mobieltje op (zonder www)  http://mobiel.ns.nl  of download de Reisplanner Extra.

Printen

Sluit dit menu