Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Actualiteiten

Aanpassingen dienstregeling 7 september

Vanaf maandag 7 september zijn voor een aantal treinen de tijden en/of sporen gewijzigd. Plan nu uw reis in de Reisplanner.
Dit is vooral van belang als u 's avonds gebruik maakt van de laatste verbinding naar uw bestemming.   

Aanpassingen in de dienstregeling vanaf 7 september

 • Station Woerden 
  Van maandag tot en met vrijdag tot 20.00 uur, vertrekken de Intercity's richting Leiden Centraal van -.06 en -.36 uur één minuut eerder
 • Station Utrecht Centraal, Bunnik, Driebergen-Zeist, Maarn
  De Sprinters richting Rhenen vetrekken één minuut eerder.
 • Station Utrecht Zuilen, Maarssen, Breukelen,
  De Sprinters richting Rhenen vertrekken in de spits één minuut eerder en buiten de spits twee minuten eerder.
 • Station Abcoude
  De Sprinters richting Utrecht Centraal met eindbestemming Rhenen van -.22 en -.52 uur vertrekken één minuut eerder.
 • Stations Amsterdam Holendrecht
  De Sprinters richting Utrecht Centraal met eindbestemming Rhenen van -.19 en -.49 uur vertrekken één minuut eerder.
 • Stations Leeuwarden, Grou-Jirnsum, Akkrum, Heerenveen, Wolvega 
  Enkele Intercity's richting Zwolle en verder naar Den Haag Centraal, vertrekken in de ochtend één minuut eerder.

Ga goed voorbereid op reis!
Raadpleeg de Reisplanner voor exacte vertrek- en aankomsttijden en een compleet reisadvies vanaf huis tot aan de eindbestemming van uw reis of vraag één van onze medewerkers voor een persoonlijk reisadvies op maat.

NS Reisplanner

Zie ook:


Aanpassingen dienstregeling 13 juli

Vanaf maandag 13 juli zijn voor een aantal treinen de tijden en/of sporen gewijzigd. Plan nu uw reis in de Reisplanner.
Dit is vooral van belang als u 's avonds gebruik maakt van de laatste verbinding naar uw bestemming.   

Aanpassingen in de dienstregeling vanaf 13 juli 

 • van 13 juli t/m 12 december; 
  Station Utrecht Centraal, Utrecht Lunetten  
  Van maandag tot en met vrijdag tot 20.00 uur stoppen de Sprinters naar Tiel niet meer in Utrecht Lunetten. 
 • van 13 juli t/m 13 september;
  Station Den Helder, Den Helder Zuid, Anna Paulowna, Schagen, Heerhugowaard, Alkmaar Noord, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Zaandam, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel
  Door werkzaamheden en spoorwijzigingen in Utrecht Centraal vermindert het aantal reismogelijkheden vanuit Amsterdam Centraal richting Nijmegen en Eindhoven van vier naar twee keer per uur. Er blijven wel twee rechtstreekse Intercity's per uur rijden. 

 

Ga goed voorbereid op reis!
Raadpleeg de Reisplanner voor exacte vertrek- en aankomsttijden en een compleet reisadvies vanaf huis tot aan de eindbestemming van uw reis of vraag één van onze medewerkers voor een persoonlijk reisadvies op maat.

NS Reisplanner


Werk aan het spoor bij Schiphol

ProRail werkt al geruime tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Een goede bereikbaarheid van Schiphol is belangrijk voor de duurzame ontwikkeling van de luchthaven als economisch centrum. Vernieuwing van de spoorverbindingen is noodzakelijk om in de toekomst meer treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk te maken.

In het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 september wordt er door ProRail op verschillende locaties rondom Schiphol werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd. Zo wordt onder andere de beweegbare burg over de Schinkel getest en in gebruik genomen.  

Lees meer


Werkzaamheden op en rond Utrecht Centraal

Op Utrecht Centraal, hèt spoorhart van Nederland, vindt een enorme vernieuwing plaats. Het aantal reizigers -nu zo'n 265.000 per dag- neemt tot 2030 toe tot zo’n 360.000 per dag. Om die groei mogelijk te maken werkt ProRail aan een grootschalige vernieuwing van het station en het spoor. Het filmpje hieronder geeft een goede impressie!

Prorail vervangt Utrecht


In de komende periode zal o.a. gewerkt worden aan twee nieuwe sporen op Utrecht Centraal en een volledig nieuw perron. Als gevolg daarvan zal een aantal treinen vertrekken van en aankomen op andere sporen  Met name voor de reizigers op de trajecten Den Haag- Utrecht, Rotterdam - Utrecht en Leiden - Utrecht heeft dit gevolgen.

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Voor het plannen van uw reis geldt: raadpleeg onze Reisplanner,. De wijzigingen in de dienstregeling zijn hier vanaf 10 dagen voor de werkzaamheden verwerkt. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op prorail.nl/utrecht.

Lees hier wat dit voor uw reis betekent


Streetpad

Op station Den Haag Centraal staat sinds kort een ‘Streetpad’, een mega grote tablet waarmee u uw reis kunt plannen. Een tripje vanaf Den Haag Centraal de stad in of de stad uit met de trein.

De Streetpad is voorzien van een app waarmee u verschillende bestemmingen in Den Haag kunt ontdekken. Van het Binnenhof tot het Vredespaleis en Madurodam.  Met de app kunt u een route plannen en zien hoeveel tijd er nodig is om op uw bestemming te komen. Lopend, met de OV-fiets, de bus of tram. Op het scherm ziet u de route en een eventuele overstap. Op de Streetpad kunt u ook gemakkelijk uw reis plannen met de trein  vanaf Den Haag Centraal en zien welke route de trein dan neemt. Wanneer er werkzaamheden zijn wordt dit duidelijk aangegeven en ziet u direct of u een alternatieve route kunt nemen. De streetpad heeft verder nog een plattegrond van het station én u kunt een leuke ‘selfie’ maken om op Facebook te plaatsen.

Deze Streetpad is een gezamenlijke pilot van HTM, NS en de gemeente Den Haag.


Hoeveel treinen rijden er op tijd?

Dagelijks verzorgen wij de treinreis voor ruim 1,2 miljoen reizigers in Nederland. Dat betekent ongeveer 5.200 treinritten over een spoorwegnet van ongeveer 2100 kilometer lengte.

Op tijd rijden is een hoofddoelstelling van NS. Of dit ook lukt, meten we dagelijks. In de grafiek kunt u zien hoeveel % van de treinen de vorige kalendermaand op tijd heeft gereden.

Punctualiteitsmonitor augustus 2015
Uitleg
Met de overheid is afgesproken dat 93% van alle treinen op tijd moet rijden. Op tijd, dat wil zeggen dat de trein binnen een marge van 5 minuten aankomt op de aangegeven aankomsttijd. U ziet hier zowel de normlijn (de blauwe lijn) als de werkelijke prestaties van de vorige kalendermaanden (oranje lijn).

Rechts van de grafiek ziet u het laatste maandpercentage en die van dezelfde kalendermaand in het vorige jaar.

Pieken en dalen
Bij grote afwijking van de norm vertellen wij graag wat de reden is geweest waar het treinverkeer, en dus ook u als reizigers, last van heeft gehad.

Deze cijfers zijn afkomstig van ProRail.


Reisinformatie actualiteiten

Eenmaal onderweg checkt u de laatste reisadviezen eenvoudig via uw mobieltje op (zonder www)  http://mobiel.ns.nl  of download de Reisplanner Extra.

Printen

Sluit dit menu