Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Actualiteiten

Aanpassingen dienstregeling 13 april

Vanaf maandag 13 april zijn voor een aantal treinen de tijden en/of sporen gewijzigd. Plan nu uw reis in de Reisplanner.
Dit is vooral van belang als u 's avonds gebruik maakt van de laatste verbinding naar uw bestemming.   

Aanpassingen in de dienstregeling vanaf 13 april 

 • Stations Haarlem, Haarlem Spaarnwoude, Halfweg-Zwanenburg 
  De eerste Sprinter op zondag richting Amsterdam Centraal vertrekt acht minuten later. 
 • Stations Utrecht Centraal, Utrecht Zuilen, Maarssen, Breukelen 
  Van maandag t/m vrijdag vertrekt uit Utrecht Centraal om 18.30 uur een extra Sprinter naar Breukelen. 

Ga goed voorbereid op reis!
Raadpleeg de Reisplanner voor exacte vertrek- en aankomsttijden en een compleet reisadvies vanaf huis tot aan de eindbestemming van uw reis of vraag één van onze medewerkers voor een persoonlijk reisadvies op maat.

NS Reisplanner

Downloads:


Werk aan het spoor tussen Amersfoort en Zwolle

ProRail, NS en de gemeente Harderwijk werken samen aan de vernieuwing van station Harderwijk en het gebied daaromheen. Er wordt gebouwd aan een nieuw stationsgebouw, een bewaakte en onbewaakte fietsenstalling, een P+R terrein en een modern busstation. Tevens wordt er een tunnel gebouwd waardoor reizigers straks gemakkelijk op de perrons kunnen komen.

Om deze vernieuwingen mogelijk te maken en om dit werk goed en veilig uit te kunnen voeren, vinden er van donderdag 7 t/m zondag 10 mei werkzaamheden plaats op het traject Amersfoort - Zwolle.

Meer informatie


Werk aan het spoor bij Zwolle

Station Zwolle is een belangrijk OV-knooppunt. ProRail werkt daarom al geruime tijd aan de verbetering en uitbreiding van het station en het spoor.

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, is er van donderdag 14 t/m zondag 17 mei beperkt treinverkeer mogelijk rondom Zwolle.

Gevolgen voor uw reis

Donderdag 14 t/m zondag 17 mei
Van 14 t/m 17 mei rijden de Sprinters op het traject Zwolle - Amsterdam Centraal niet tussen station Zwolle en station Kampen Zuid. Op dit traject rijden NS-bussen. Houdt u rekening met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

De Intercity's op het traject Zwolle - Lelystad Centrum rijden als normaal.

Geldig vervoerbewijs

Maakt u gebruik van vervangend vervoer met een NS-bus, dan heeft u een geldig NS-vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist u dan net zoals met de trein. U checkt bij NS in bij de start van uw reis, ook indien uw reis start met een NS-bus. Op uw station van bestemming checkt u weer uit bij NS met uw OV-chipkaart.

Plan uw reis

In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Planning 2015

In 2015 zullen er in verschillende perioden werkzaamheden aan het spoor rondom Zwolle plaatsvinden. De planning is (onder voorbehoud):

 • zaterdag 4 t/m zondag 19 juli 
 • zondag 26 juli t/m zondag 2 augustus 
 • maandag 10 t/m zondag 16 augustus 
 • zaterdag 10 en zondag 11 oktober 
 • zaterdag 17 t/m vrijdag 23 oktober 
 • zaterdag 14 en zondag 15 november

Op zondag 26 juli is geen treinverkeer mogelijk van/naar Zwolle. In de andere periodes vertrekken veel treinen van andere sporen en rijden op enkele trajecten bussen in plaats van treinen.

Actuele informatie

De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op www.prorail.nl/zwolle .


Werk aan het spoor bij Schiphol

ProRail werkt al geruime tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Een goede bereikbaarheid van Schiphol is belangrijk voor de duurzame ontwikkeling van de luchthaven als economisch centrum. Vernieuwing van de spoorverbindingen is noodzakelijk om in de toekomst meer treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk te maken.

Planning
Er zijn dit jaar een aantal weekenden gepland waarin werkzaamheden invloed hebben op het treinverkeer. De planning is (onder voorbehoud):

 • zaterdag 30 en zondag 31 mei
 • zaterdag 6 en zondag 7 juni

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Voor meer informatie over de werkzaamheden van ProRail kunt u terecht op prorail.nl/schiphol.


Werkzaamheden op en rond Utrecht Centraal

Op Utrecht Centraal, hèt spoorhart van Nederland, vindt een enorme vernieuwing plaats. Het aantal reizigers -nu zo'n 265.000 per dag- neemt tot 2030 toe tot zo’n 360.000 per dag. Om die groei mogelijk te maken werkt ProRail aan een grootschalige vernieuwing van het station en het spoor. Het filmpje hieronder geeft een goede impressie!

Prorail vervangt Utrecht


In de komende periode zal o.a. gewerkt worden aan twee nieuwe sporen op Utrecht Centraal en een volledig nieuw perron. Als gevolg daarvan zal een aantal treinen vertrekken van en aankomen op andere sporen  Met name voor de reizigers op de trajecten Den Haag- Utrecht, Rotterdam - Utrecht en Leiden - Utrecht heeft dit gevolgen.

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Voor het plannen van uw reis geldt: raadpleeg onze Reisplanner,. De wijzigingen in de dienstregeling zijn hier vanaf 10 dagen voor de werkzaamheden verwerkt. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op prorail.nl/utrecht.

Lees hier wat dit voor uw reis betekent


Hoeveel treinen rijden er op tijd?

Dagelijks verzorgen wij de treinreis voor ruim 1,2 miljoen reizigers in Nederland. Dat betekent ongeveer 5.200 treinritten over een spoorwegnet van ongeveer 2100 kilometer lengte.

Op tijd rijden is een hoofddoelstelling van NS. Of dit ook lukt, meten we dagelijks. In de grafiek kunt u zien hoeveel % van de treinen de vorige kalendermaand op tijd heeft gereden.

Punctualiteitsmonitor maart 2015

Uitleg
Met de overheid is afgesproken dat 93% van alle treinen op tijd moet rijden. Op tijd, dat wil zeggen dat de trein binnen een marge van 5 minuten aankomt op de aangegeven aankomsttijd. U ziet hier zowel de normlijn (de blauwe lijn) als de werkelijke prestaties van de vorige kalendermaanden (oranje lijn).

Rechts van de grafiek ziet u het laatste maandpercentage en die van dezelfde kalendermaand in het vorige jaar.

Pieken en dalen
Bij grote afwijking van de norm vertellen wij graag wat de reden is geweest waar het treinverkeer, en dus ook u als reizigers, last van heeft gehad.

Deze cijfers zijn afkomstig van ProRail.


Reisinformatie actualiteiten

Eenmaal onderweg checkt u de laatste reisadviezen eenvoudig via uw mobieltje op (zonder www)  http://mobiel.ns.nl  of download de Reisplanner Extra.

Printen

Sluit dit menu