Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Actualiteiten

Werk aan het spoor in de herfstvakantie

ProRail werkt tijdens de herfstvakantie op verschillende locaties in Nederland aan het spoor. Daardoor is er minder treinverkeer mogelijk in de periode van zaterdag 11 tot en met zondag 26 oktober 2014.

Omvangrijke, meerdaagse werkzaamheden op de volgende trajecten:

Weekend van 11 en 12 oktober

 • Maastricht - Sittard
 • Weesp - Almere
 • Hoorn - Hoogkarspel (alleen op zondag 12 oktober)

Weekend van 18 en 19 oktober

 • Alkmaar - Schagen/Obdam
 • Amsterdam - Muiderpoort - Weesp
 • Diemen-Zuid - Weesp

Weekend van 25 en 26 oktober

 • Haarlem - Amsterdam Sloterdijk
 • Rotterdam - Gouda
 • Heerenveen - Meppel (Let op: deze laatste is inmiddels komen te vervallen.)
 • Groningen - Roodeschool:

Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Informatie over de werkzaamheden
Meer informatie over de werkzaamheden van ProRail vindt u op de website van Prorail 

Geldig vervoerbewijs
Op sommige trajecten zullen er bussen worden ingezet in plaats van treinen. Als u gebruikmaakt van de bus heeft u een geldig NS-vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist u met het vervangend busvervoer net zo als met de trein. U checkt in bij de start van uw reis, ook indien uw reis start met een bus. Op uw station van bestemming checkt u weer uit met uw OV-chipkaart.

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is.


Werk aan het spoor bij Tilburg

Vanwege het groeiend aantal reizigers en de ontwikkeling van de Spoorzone door de gemeente Tilburg, voert ProRail  grootschalige werkzaamheden uit rondom station Tilburg. Het  station wordt vernieuwd, verbouwd en uitgebreid. Een nieuwe – veel bredere – reizigerspassage biedt de reiziger meer ruimte en vormt bovendien een belangrijke verbinding van de zuidzijde naar de noordzijde van het station. In de passage worden winkels en reizigersvoorzieningen gerealiseerd om de reis en het verblijf op het station zo aangenaam mogelijk te maken. Voor fietsers en voetgangers wordt onder het spoor een tweede passage aangelegd.

Om deze vernieuwingen mogelijk te maken en om  dit werk goed en veilig te kunnen uitvoeren, is er beperkt tot geen treinverkeer mogelijk rond Tilburg in de periode van 11 t/m 28 oktober.

Lees meer

Downloads:


Werkzaamheden Zeeuwse Lijn

In de herfstvakantie werkt ProRail aan het spoor in Zeeland. In deze periode worden het spoor en de wissels vervangen bij station Vlissingen en rondom station Goes.

Om deze vernieuwingen mogelijk te maken en om deze werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, is er van 18 t/m 26 oktober geen treinverkeer mogelijk op het traject Vlissingen – Kruiningen-Yerseke.

Gevolgen voor uw reis
Van zaterdag 18 oktober t/m 26 oktober rijden er geen treinen maar NS-Stop- en Snelbussen tussen Vlissingen en Kruiningen-Yerseke.
De extra reistijd is afhankelijk van het moment waarop u reist en het traject waarop u reist, en varieert van 15 tot 30 minuten.

Geldig vervoerbewijs
Als u gebruikmaakt van de NS-bus heeft u een geldig NS-vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist u met het vervangend busvervoer net zo als met de trein. U checkt in bij de start van uw reis, ook indien uw reis start met een bus. Op uw station van bestemming checkt u weer uit met uw OV-chipkaart.

Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Meer informatie
Deze pagina wordt regelmatig aangepast als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van Prorail, kijkt u dan op de website van ProRail.

Downloads:


Werk aan het spoor bij Zutphen

ProRail voert in de herfstvakantie werkzaamheden uit op het spoor in Gelderland. Er worden delen van het spoor en overwegen vernieuwd, onderdoorgangen gebouwd en perrons aangepast. Het spoor wordt hierdoor betrouwbaarder en comfortabeler.

Om het werk goed en veilig uit te kunnen voeren, is er in de periode van 18 t/m 26 oktober op verschillende momenten op meerdere trajecten van en naar Zutphen geen treinverkeer mogelijk. Er rijden bussen in plaats van treinen.

Lees meer


Aanpassing dienstregeling Sprinters tussen Den Haag Centraal - Utrecht Centraal

In de herfstvakantie werkt ProRail op verschillende plekken aan het spoor. Hierdoor is de treindienst van de Sprinters tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal aangepast. Intercity's tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal rijden volgens de normale dienstregeling.

Gevolgen voor uw reis
In de periode maandag 20 tot en met vrijdag 24 periode rijden er  2 in plaats van 4 Sprinters per uur tussen Woerden en Utrecht Centraal.  Tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal moeten deze Sprinters in Woerden ongeveer een kwartier wachten. Houdt u rekening met extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor uw reisdatum wat de exacte gevolgen voor uw treinreis zijn. In de herfstvakantie wordt er op diverse plekken aan het spoor gewerkt., Check daarom altijd vooraf uw treinreis via de NS Reisplanner.

Meer informatie
Deze pagina wordt aangepast als er meer informatie beschikbaar is.


Werk aan het spoor bij Schiphol

ProRail werkt al geruime tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Een goede bereikbaarheid van Schiphol is belangrijk voor de duurzame ontwikkeling van de luchthaven als economisch centrum. Vernieuwing van de spoorverbindingen is noodzakelijk om in de toekomst meer treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk te kunnen maken. In het weekend van 1 en 2 november zijn er werkzaamheden in de Schipholtunnel.

Gevolgen voor uw reis
Op zaterdag 1 en zondag 2 november rijden er geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk - Amsterdam Lelylaan - Schiphol. 

Reisadviezen:

 • Vanaf Schiphol naar Amsterdam Centraal v.v. reist u het snelst via station Duivendrecht. Reist u vanaf Amsterdam Centraal naar Schiphol, dan kunt u gebruikmaken van Intercity direct.
 • Is uw bestemming Amsterdam Lelylaan of Amsterdam Sloterdijk, dan adviseren we u om via Amsterdam Zuid te reizen. Daar kunt u overstappen op de metro van het GVB.
 • Reist u van Schiphol naar Amersfoort v.v. dan reist u het snelst via Utrecht Centraal

Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen.
Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Verdere planning 2014
Na dit weekend zullen er in nog twee weekenden werkzaamheden plaatsvinden die invloed hebben op het treinverkeer. De planning is (onder voorbehoud):  

 • zaterdag 22 en zondag 23 november
 • Zaterdag 6 en zondag 7 december

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op www.prorail.nl/schiphol.


Werk aan het spoor bij Zwolle

Station Zwolle is een belangrijk OV-knooppunt. ProRail werkt daarom al geruime tijd aan de verbetering en uitbreiding van het station en het spoor. Deze werkzaamheden kunnen invloed hebben op het treinverkeer. 

Planning 2014
De eerder aangekondigde werkzaamheden rondom Zwolle in het weekend van 22 en 23 november gaan niet door. Voor de rest van 2014 staan er geen werkzaamheden rondom Zwolle gepland die invloed hebben op het treinverkeer.

Planning 2015
In 2015 zullen er in verschillende perioden werkzaamheden aan het spoor rondom Zwolle plaatsvinden. De planning is (onder voorbehoud):

 • donderdag 7 t/m zondag 10 mei
 • woensdag 29 juli t/m zondag 2 augustus
 • zaterdag 10 en zondag 11 oktober
 • zaterdag 19 t/m maandag 21 december

Tijdens deze werkzaamheden kunnen er geen Intercity-treinen rijden tussen Zwolle en Amersfoort. 

Daarnaast werkt ProRail in 2015 aan het afbouwen van het nieuwe station Zwolle. Om deze werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, is er op een aantal dagen vanuit geen enkele richting treinverkeer mogelijk. De planning is (onder voorbehoud):

 • zondag 26 juli

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op www.prorail.nl/zwolle .


Hoeveel treinen rijden er op tijd?

Dagelijks verzorgen wij de treinreis voor ruim 1,2 miljoen reizigers in Nederland. Dat betekent ongeveer 5.200 treinritten over een spoorwegnet van ongeveer 2100 kilometer lengte.

Op tijd rijden is een hoofddoelstelling van NS. Of dit ook lukt, meten we dagelijks. In de grafiek kunt u zien hoeveel % van de treinen de vorige kalendermaand op tijd heeft gereden.

 

Uitleg
Met de overheid is afgesproken dat 93% van alle treinen op tijd moet rijden. Op tijd, dat wil zeggen dat de trein binnen een marge van 5 minuten aankomt op de aangegeven aankomsttijd. U ziet hier zowel de normlijn (de blauwe lijn) als de werkelijke prestaties van de vorige kalendermaand (oranje lijn).

Rechts van de grafiek ziet u het laatste maandpercentage en die van dezelfde kalendermaand in het vorige jaar.

Pieken en dalen
Bij grote afwijking van de norm vertellen wij graag wat de reden is geweest waar het treinverkeer, en dus ook u als reizigers, last van heeft gehad.

Deze cijfers zijn afkomstig van ProRail.


Reisinformatie actualiteiten

Eenmaal onderweg checkt u de laatste reisadviezen eenvoudig via uw mobieltje op (zonder www)  http://mobiel.ns.nl  of download de Reisplanner Extra.

Printen

Sluit dit menu