Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Actualiteiten

Werk aan het spoor bij Schiphol

ProRail werkt al geruime tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Een goede bereikbaarheid van Schiphol is belangrijk voor de duurzame ontwikkeling van de luchthaven als economisch centrum. Vernieuwing van de spoorverbindingen is noodzakelijk om in de toekomst meer treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk te maken.

In het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 mei en in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 juni worden er door ProRail op verschillende locaties rondom Schiphol werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd. Zo worden er onder andere damwanden, delen van de fly-over en gedeelten van de bovenleiding ten behoeve van een nieuw stuk spoor aangebracht. 

Lees meer


Werk aan het spoor tussen Deventer en Hengelo

ProRail vernieuwt het spoor tussen Deventer en Hengelo. Ook worden enkele overwegen vernieuwd en worden delen van de bovenleiding vervangen. Op de stations Almelo de Riet, Borne en Rijssen wordt gewerkt aan nieuwe perrons.

Om deze vernieuwingen mogelijk te maken en om dit werk goed en veilig uit te kunnen voeren, is er van zaterdag 4 t/m zondag 12 juli geen treinverkeer mogelijk tussen Deventer en Almelo/Hengelo.

Meer informatie


Werk aan het spoor bij Zwolle

Station Zwolle is een belangrijk OV-knooppunt. ProRail werkt daarom al geruime tijd aan de verbetering en uitbreiding van het station en het spoor.

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, is er van zaterdag 4 t/m zondag 19 juli minder treinverkeer mogelijk rondom Zwolle.

Gevolgen voor uw reis

Zaterdag 4 en zondag 5 juli
In het weekend van 4 en 5 juli rijden er NS-bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en Hengelo. Houdt u rekening met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Maandag 6 t/m zondag 19 juli
Van 6 t/m 19 juli rijden de Sprinters op het traject Zwolle - Amsterdam Centraal niet tussen station Zwolle en station Kampen Zuid. Op dit traject rijden NS-bussen. Houdt u rekening met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

De Intercity's op het traject Zwolle - Lelystad Centrum rijden als normaal.

Maandag 6 t/m vrijdag 10 juli
Van 6 t/m 10 juli rijden er NS-bussen in plaats van treinen tussen Wierden en Hengelo. Houdt u rekening met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Zaterdag 11 en zondag 12 juli
In het weekend van 11 en 12 juli rijden er NS-bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en Hengelo. Houdt u rekening met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Overige werkzaamheden

In deze periode wordt er ook op andere plaatsen in de omgeving aan het spoor gewerkt. Van 4 t/m 12 juli is er minder treinverkeer op het traject Deventer - Hengelo. Meer informatie over deze werkzaamheden vindt u hier.

Geldig vervoerbewijs

Maakt u gebruik van vervangend vervoer met een NS-bus, dan heeft u een geldig NS-vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist u dan net zoals met de trein. U checkt bij NS in bij de start van uw reis, ook indien uw reis start met een NS-bus. Op uw station van bestemming checkt u weer uit bij NS met uw OV-chipkaart.

Plan uw reis

In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Planning 2015

In 2015 zullen er in verschillende perioden werkzaamheden aan het spoor rondom Zwolle plaatsvinden. De planning is (onder voorbehoud):

  • zondag 26 juli t/m zondag 2 augustus 
  • maandag 10 t/m zondag 16 augustus 
  • zaterdag 10 en zondag 11 oktober 
  • zaterdag 17 t/m vrijdag 23 oktober 
  • zaterdag 14 en zondag 15 november

Op zondag 26 juli is geen treinverkeer mogelijk van/naar Zwolle. In de andere periodes vertrekken veel treinen van andere sporen en rijden op enkele trajecten bussen in plaats van treinen.

Actuele informatie

De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op www.prorail.nl/zwolle .


Werk aan het spoor bij Eindhoven

ProRail gaat in de zomervakantie grote delen van het spoor vernieuwen op het emplacement aan de oostkant van station Eindhoven. Ook vinden er grote vernieuwingswerkzaamheden plaats tussen Eindhoven en Blerick. De vernieuwing is nodig om het spoor in goede conditie te houden zodat treinen er veilig en comfortabel overheen kunnen blijven rijden.

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, is er van zaterdag 18 juli t/m zondag 9 augustus beperkt treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en Venlo en tussen Eindhoven en Weert.

Meer informatie


Werkzaamheden op en rond Utrecht Centraal

Op Utrecht Centraal, hèt spoorhart van Nederland, vindt een enorme vernieuwing plaats. Het aantal reizigers -nu zo'n 265.000 per dag- neemt tot 2030 toe tot zo’n 360.000 per dag. Om die groei mogelijk te maken werkt ProRail aan een grootschalige vernieuwing van het station en het spoor. Het filmpje hieronder geeft een goede impressie!

Prorail vervangt Utrecht


In de komende periode zal o.a. gewerkt worden aan twee nieuwe sporen op Utrecht Centraal en een volledig nieuw perron. Als gevolg daarvan zal een aantal treinen vertrekken van en aankomen op andere sporen  Met name voor de reizigers op de trajecten Den Haag- Utrecht, Rotterdam - Utrecht en Leiden - Utrecht heeft dit gevolgen.

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Voor het plannen van uw reis geldt: raadpleeg onze Reisplanner,. De wijzigingen in de dienstregeling zijn hier vanaf 10 dagen voor de werkzaamheden verwerkt. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op prorail.nl/utrecht.

Lees hier wat dit voor uw reis betekent


Streetpad

Op station Den Haag Centraal staat sinds kort een ‘Streetpad’, een mega grote tablet waarmee u uw reis kunt plannen. Een tripje vanaf Den Haag Centraal de stad in of de stad uit met de trein.

De Streetpad is voorzien van een app waarmee u verschillende bestemmingen in Den Haag kunt ontdekken. Van het Binnenhof tot het Vredespaleis en Madurodam.  Met de app kunt u een route plannen en zien hoeveel tijd er nodig is om op uw bestemming te komen. Lopend, met de OV-fiets, de bus of tram. Op het scherm ziet u de route en een eventuele overstap. Op de Streetpad kunt u ook gemakkelijk uw reis plannen met de trein  vanaf Den Haag Centraal en zien welke route de trein dan neemt. Wanneer er werkzaamheden zijn wordt dit duidelijk aangegeven en ziet u direct of u een alternatieve route kunt nemen. De streetpad heeft verder nog een plattegrond van het station én u kunt een leuke ‘selfie’ maken om op Facebook te plaatsen.

Deze Streetpad is een gezamenlijke pilot van HTM, NS en de gemeente Den Haag.


Hoeveel treinen rijden er op tijd?

Dagelijks verzorgen wij de treinreis voor ruim 1,2 miljoen reizigers in Nederland. Dat betekent ongeveer 5.200 treinritten over een spoorwegnet van ongeveer 2100 kilometer lengte.

Op tijd rijden is een hoofddoelstelling van NS. Of dit ook lukt, meten we dagelijks. In de grafiek kunt u zien hoeveel % van de treinen de vorige kalendermaand op tijd heeft gereden.

Treinen op tijd in april 2015
Uitleg
Met de overheid is afgesproken dat 93% van alle treinen op tijd moet rijden. Op tijd, dat wil zeggen dat de trein binnen een marge van 5 minuten aankomt op de aangegeven aankomsttijd. U ziet hier zowel de normlijn (de blauwe lijn) als de werkelijke prestaties van de vorige kalendermaanden (oranje lijn).

Rechts van de grafiek ziet u het laatste maandpercentage en die van dezelfde kalendermaand in het vorige jaar.

Pieken en dalen
Bij grote afwijking van de norm vertellen wij graag wat de reden is geweest waar het treinverkeer, en dus ook u als reizigers, last van heeft gehad.

Deze cijfers zijn afkomstig van ProRail.


Reisinformatie actualiteiten

Eenmaal onderweg checkt u de laatste reisadviezen eenvoudig via uw mobieltje op (zonder www)  http://mobiel.ns.nl  of download de Reisplanner Extra.

Printen

Sluit dit menu