Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Actualiteiten

Werk aan het spoor bij Schiphol

ProRail werkt al geruime tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Een goede bereikbaarheid van Schiphol is belangrijk voor de duurzame ontwikkeling van de luchthaven als economisch centrum. Vernieuwing van de spoorverbindingen is noodzakelijk om in de toekomst meer treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk te kunnen maken. In het weekend van 1 en 2 november zijn er werkzaamheden in de Schipholtunnel.

Gevolgen voor uw reis
Op zaterdag 1 en zondag 2 november rijden er geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk - Amsterdam Lelylaan - Schiphol. 

Reisadviezen:

  • Vanaf Schiphol naar Amsterdam Centraal v.v. reist u het snelst via station Duivendrecht. Reist u vanaf Amsterdam Centraal naar Schiphol, dan kunt u gebruikmaken van Intercity direct.
  • Is uw bestemming Amsterdam Lelylaan of Amsterdam Sloterdijk, dan adviseren we u om via Amsterdam Zuid te reizen. Daar kunt u overstappen op de metro van het GVB.
  • Reist u van Schiphol naar Amersfoort v.v. dan reist u het snelst via Utrecht Centraal

Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen.
Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Verdere planning 2014
Na dit weekend zullen er in nog twee weekenden werkzaamheden plaatsvinden die invloed hebben op het treinverkeer. De planning is (onder voorbehoud):  

  • zaterdag 22 en zondag 23 november
  • Zaterdag 6 en zondag 7 december

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op www.prorail.nl/schiphol.


Werk aan het spoor bij Zwolle

Station Zwolle is een belangrijk OV-knooppunt. ProRail werkt daarom al geruime tijd aan de verbetering en uitbreiding van het station en het spoor. Deze werkzaamheden kunnen invloed hebben op het treinverkeer. 

Planning 2014
De eerder aangekondigde werkzaamheden rondom Zwolle in het weekend van 22 en 23 november gaan niet door. Voor de rest van 2014 staan er geen werkzaamheden rondom Zwolle gepland die invloed hebben op het treinverkeer.

Planning 2015
In 2015 zullen er in verschillende perioden werkzaamheden aan het spoor rondom Zwolle plaatsvinden. De planning is (onder voorbehoud):

  • donderdag 7 t/m zondag 10 mei
  • woensdag 29 juli t/m zondag 2 augustus
  • zaterdag 10 en zondag 11 oktober
  • zaterdag 19 t/m maandag 21 december

Tijdens deze werkzaamheden kunnen er geen Intercity-treinen rijden tussen Zwolle en Amersfoort. 

Daarnaast werkt ProRail in 2015 aan het afbouwen van het nieuwe station Zwolle. Om deze werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, is er op een aantal dagen vanuit geen enkele richting treinverkeer mogelijk. De planning is (onder voorbehoud):

  • zondag 26 juli

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden van ProRail, kijkt u dan op www.prorail.nl/zwolle .


Hoeveel treinen rijden er op tijd?

Dagelijks verzorgen wij de treinreis voor ruim 1,2 miljoen reizigers in Nederland. Dat betekent ongeveer 5.200 treinritten over een spoorwegnet van ongeveer 2100 kilometer lengte.

Op tijd rijden is een hoofddoelstelling van NS. Of dit ook lukt, meten we dagelijks. In de grafiek kunt u zien hoeveel % van de treinen de vorige kalendermaand op tijd heeft gereden.

 

Uitleg
Met de overheid is afgesproken dat 93% van alle treinen op tijd moet rijden. Op tijd, dat wil zeggen dat de trein binnen een marge van 5 minuten aankomt op de aangegeven aankomsttijd. U ziet hier zowel de normlijn (de blauwe lijn) als de werkelijke prestaties van de vorige kalendermaand (oranje lijn).

Rechts van de grafiek ziet u het laatste maandpercentage en die van dezelfde kalendermaand in het vorige jaar.

Pieken en dalen
Bij grote afwijking van de norm vertellen wij graag wat de reden is geweest waar het treinverkeer, en dus ook u als reizigers, last van heeft gehad.

Deze cijfers zijn afkomstig van ProRail.


Reisinformatie actualiteiten

Eenmaal onderweg checkt u de laatste reisadviezen eenvoudig via uw mobieltje op (zonder www)  http://mobiel.ns.nl  of download de Reisplanner Extra.

Printen

Sluit dit menu