Klik op http://m.ns.nl voor de mobiele versie van de NS site.

Werk aan het spoor bij SchipholWeekend 6 en 7 september

 

ProRail werkt al geruime tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Een goede bereikbaarheid van Schiphol is belangrijk voor de duurzame ontwikkeling van de luchthaven als economisch centrum. Vernieuwing van de spoorverbindingen is noodzakelijk om in de toekomst meer treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk te kunnen maken. 

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 september vanaf 02.10 uur tot en met maandagochtend 8 september 05.10 uur worden er door ProRail op verschillende locaties tal van werkzaamheden op het spoor uitgevoerd.  Zo wordt er onder andere een ophaalburg gemonteerd, een nieuw stuk spoor aangesloten en worden de vloerdelen voor een nieuw viaduct aangebracht.

Gevolgen voor uw reis
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, rijden er geen treinen tussen:

  • Schiphol en Amsterdam Sloterdijk
  • Schiphol en Duivendrecht/Diemen Zuid
  • Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA

Reist u op een van deze trajecten dan kunt u hiervan hinder ondervinden omdat u moet omreizen, extra overstappen of omdat u gebruik moet maken van bus of metro. Uw extra reistijd varieert van 15 tot 60 minuten.  

Nachttreinen:

  • Richting Leiden Centraal: in de nacht rijden er pendeltreinen tussen Schiphol en Leiden Centraal. Wilt u verder dan Leiden Centraal, houdt u dan rekening met een extra overstap.
  • Richting Amsterdam Centraal: zowel overdag als in de nacht rijden NS-bussen naar Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar kunt u verder met de nachttrein naar Amsterdam Centraal/Utrecht Centraal.

In het weekend van 6 en 7 september is Schiphol wel bereikbaar vanuit de richting Rotterdam, Den Haag en Leiden Centraal.

Plan uw reis
In de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Geldig vervoerbewijs
U kunt gebruikmaken van de NS-bussen op vertoon van uw NS-vervoerbewijs. Stapt u met een OV-chipkaart over van de trein op de NS-bus of andersom, dan hoeft u niet apart in en uit te checken. 

Planning 2014
Er is na dit weekend nog een weekend gepland waarin werkzaamheden invloed hebben op het treinverkeer. De planning is (onder voorbehoud):  

  • zaterdag 1 en zondag 2 november
  • zaterdag 22 en zondag 23 november
  • Zaterdag 6 en zondag 7 december

Actuele informatie
De informatie op deze pagina wordt regelmatig ververst als er nieuwe of aanvullende informatie beschikbaar is.Printen

Sluit dit menu