Hoofdnavigatie

Naar content

Koningsdag in Amsterdam

De hoofdstad kleurt zoals elk jaar op 27 april weer helemaal Oranje! Natuurlijk kun je op allerlei plekken in de stad evenementen, activiteiten, muziek en vrijmarkten vinden. Ben je met kinderen? Neem een kijkje bij de kindervrijmarkt in het Vondelpark. Daarnaast vind je tal van kleine en grotere evenementen in de binnenstad. De grote dance-events bevinden zich buiten de binnenstad. Deze evenementen zijn per trein goed bereikbaar.


Reizen van en naar Amsterdam

Overal in de stad vind je vrijmarkten, evenementen, muziek en activiteiten. Bekijk hoe je het beste kunt reizen naar jouw Koningsdagbestemming

Goed om te weten

  • Houd rekening met extra drukte in de treinen en op stations, we verwachten veel bezoekers.
  • Ook in Amsterdam gelden speciale regels over alcoholgebruik.
  • Station Amsterdam RAI is gesloten, reizen kan via station Amsterdam Zuid.
  • Station Amsterdam Sciencepark is gesloten, reizen kan via station Amsterdam Amstel.
  • Bagagekluizen op Amsterdam Centraal zijn gesloten. Bekijk de alternatieve locaties.
  • Andere bus- en tramtijden op 27 april. Kijk op GVB.nl/koningsdag voor alle informatie.

Kom met de trein

Vrijmarkten in de binnenstad

De binnenstad ligt op loopafstand van station Amsterdam Centraal. Als je vanuit de richting Utrecht reist kun je ook uitstappen op station Amsterdam Amstel en vanaf daar verder te reizen met de metro of tram. Vanuit de richting Noord-Holland kun je op station Amsterdam Sloterdijk overstappen op een tram, metro of bus naar de vrijmarkten in de binnenstad. 

Vondelpark en Leidseplein

Naar het Vondelpark of het Leidseplein, reis je het snelst via station Amsterdam Zuid. Kom je vanuit de richting Haarlem en Zaandam, reis dan naar station Amsterdam Sloterdijk en stap over op metrolijn 50 naar Amsterdam Zuid. Vanaf station Amsterdam Zuid zijn beide locaties lopend te bereiken. 

Festivals

Buiten de binnenstad zijn 5 grote evenementen te vinden. Deze evenementen zijn alleen toegankelijk met vooraf gekochte entreebewijzen. Het heeft geen zin om op de dag zelf op de bonnefooi naar deze dance-evenementen te reizen.  

Kingsland RAI en Nassau festival

Station Amsterdam RAI is gesloten tijdens Koningsdag. Ga je naar Kingsland Festival Amsterdam in de RAI of Nassau Festival bij het Olympisch Stadion? Je reist het snelst via station Amsterdam Zuid. Vanuit de richting Zaandam of Haarlem reis je naar station Amsterdam Sloterdijk. Daar kun je overstappen op metrolijn 50 naar Amsterdam Zuid.

Vanaf station Amsterdam Zuid zijn looproutes aangegeven naar beide evenementen.

Loveland van Oranje

Ga je naar Loveland van Oranje, reis dan naar station Amsterdam Amstel en volg vanaf daar de looproute naar het evenemententerrein in het Meerpark. Vanaf station Amsterdam Amstel rijden er ook pendelbussen naar het festival. Vergeet niet vooraf een kaartje te kopen voor de bus.

Station Amsterdam Sciencepark is gesloten tijdens Koningsdag.

Urban Music Festival 

Ga je naar UMF, reis dan via station Amsterdam Sloterdijk en loop in 15 minuten naar het Stadspodium waar het festival plaatsvindt.

Oranjebloesem 

Ga je naar Oranjebloesem, reis dan via Amsterdam Centraal en pak de pendelbus naar het festival in Blijburg.

Alle informatie over de festiviteiten en evenementen in Amsterdam vind je op amsterdam.nl/koningsdag.

Terugreis vanaf Amsterdam Centraal 

Op de grote schermen buiten het station staat de vertrekinformatie van de treinen. Op deze borden zie je waar jouw trein vertrekt en welke ingang je het beste kunt nemen. Kijk altijd van tevoren op de Reisplanner voor de actuele reis- en vertrektijden.