Hoofdnavigatie

Naar content

Koningsdag in Tilburg, Groningen en Alkmaar

Op Koningsdag reizen veel feestvierders met de trein. Vanwege de verwachte drukte gelden er van woensdagavond 26 april 18.00 uur tot en met vrijdagochtend 28 april 7.00 uur andere spelregels op het station en in de trein.


Koningsbezoek Tilburg

Op 27 april bezoekt de koninklijke familie Tilburg. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen die dag met de kinderen een bezoek aan het Brabantse Tilburg. Meer informatie over het bezoek van de koninklijke familie is te vinden op tilburg.nl/koningsdag

Bezoek Tilburg

Kom met de trein, de binnenstad waar een groot deel van het programma afspeelt ligt op loopafstand van station Tilburg. Het Centraal Station ligt aan de noordkant in het centrum. 

Groningen

Groningen viert Koningsdag met muziek en vrijmarkten in de binnenstad en op de Groningse singels. Traditiegetrouw kun je de Oranjemarkt bezoeken of naar 1 van de vele muziekoptredens. Ook is er weer Kingsland Festival Groningen in het Stadspark Drafbaan.

Werkzaamheden traject Hoogeveen-Groningen

Let op: vanwege ingrijpende werkzaamheden aan het spoor in de periode 16 april - 30 april kun je dit jaar op Koningsdag niet met de trein van Zwolle naar Groningen en v.v. reizen. Er zullen helaas niet voldoende NS-bussen beschikbaar zijn om alle bezoekers te vervoeren. Dus ben je afkomstig uit de richting Zwolle en wil je een bezoek brengen aan de vrijmarkt of het festival Kingsland Groningen? Kies dan voor eigen vervoer of boek een ticket voor een rechtstreekse bus naar het Kingsland Festival Groningen via de website van eventtravel.

Alkmaar

Het centrum van Alkmaar viert 27 april Koningsdag, in de binnenstad worden verschillende festiviteiten georganiseerd. Vanaf station Alkmaar loop je zo naar de binnenstad. We verwachten dat er veel bezoekers naar Alkmaar komen, houd daarom rekening met extra drukte in de treinen en stations. 

SLAM! Koningsdag

Ga je naar SLAM! Koningsdag? Dan reis je ook via station Alkmaar. Vanaf daar rijden er gratis pendelbussen tussen het station en het festivalterrein. Op het station is de looproute naar de opstaphalte van de pendelbussen aangegeven. Alleen op vertoon van je toegangsbewijs mag je met de bus mee.

Terugreis

Let goed op dat je in de juiste pendelbus stapt voor je terugreis. De bussen voor de treinen richting Haarlem of Amsterdam stoppen namelijk aan de achterzijde van station Alkmaar. Moet je richting Hoorn of Den Helder, dan stopt de pendelbus aan de voorzijde van het station.