Hoofdnavigatie

Naar content

Oranjedienstregeling

Op woensdagavond 26 april en donderdag 27 april rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling.


Extra en langere treinen Koningsnacht en Koningsdag

Op woensdagavond 26 april en donderdag 27 april rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling. Wij zetten tijdens Koningsnacht en -dag op een aantal drukke trajecten extra en langere treinen in zodat we iedereen naar zijn Koningsdagbestemming kunnen brengen. Let op: dit kan betekenen dat treinen op andere tijden rijden, van andere perrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben. Soms krijg je te maken met een extra overstap. Ook de dienstregeling van NS Internationaal is aangepast. Ga voorbereid op pad en plan je reis vooraf met de NS Reisplanner.

Koop Oranje-retour met 20% korting

Koop online het Oranje-retour en reis op Koningsdag met 20% korting naar jouw Koningsdagbestemming. Je kunt tot en met 27 april 14.00 uur online het Oranje-retour kopen. Actiekaarten zijn op deze dag niet geldig in de treinen. 

Vooraf saldo opladen

Reis je met een OV-chipkaart? Vergeet dan niet vooraf je saldo op te laden in verband met de verwachte drukte bij de automaten op de stations. Wist je dat dit ook automatisch kan? Dan heb je altijd voldoende saldo op je kaart staan.

Reizen van en naar Schiphol

Moet je op Koningsdag naar Schiphol? Plan dan tenminste een half uur extra reistijd in. Reizigers die een vlucht moeten halen, raden we aan om vanwege de drukte in de stad via een van de omliggende Amsterdamse stations te reizen. Plan vooraf je reis via de NS Reisplanner of de Reisplanner Xtra app.

Gesloten stations 

Stations Amsterdam RAI en Amsterdam Sciencepark zijn op deze dag gesloten in verband met de drukte en de festivals. Station Amsterdam RAI is gesloten voor trein en metro, reizen kan via station Amsterdam Zuid. Op last van de politie is station Amsterdam Sciencepark gesloten, reizen kan via station Amsterdam Amstel. 

Intercity Direct

De Intercity direct rijdt op Koningsdag gewoon vanaf Amsterdam Centraal naar Breda en vice versa. Reizigers tussen Schiphol - Rotterdam en vice versa reizen met toeslag.

Internationale treinen

Vanwege de verwachte drukte op Amsterdam Centraal rijden alle internationale treinen op donderdag 27 april niet van en naar Amsterdam Centraal. Afhankelijk van de bestemming rijden deze treinen tot en vanaf de stations Schiphol, Utrecht Centraal of Amersfoort. Om je internationale trein te halen, is het raadzaam om tenminste een half uur eerder uit Amsterdam te vertrekken. Kijk voor meer informatie op nsinternational.nl of download de flyer.