Hoofdnavigatie

Naar content

Dutch Design Week in Eindhoven

Van zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober vindt in Eindhoven de Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 275.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.


Verspreid over 100 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. Kom uzelf verwonderen en verbazen. Stel nieuwe vragen, doe inspiratie op en laat uzelf overtuigen door de kracht van design.

Dit jaar is het thema: The making of.

NS Design Challenge

Dutch Design Week begint dit jaar al in de trein naar Eindhoven. Naar aanleiding van een NS Design Challenge hebben 2 ontwerpers, buro BELÉN en Manon van Hoeckel, de opdracht gekregen om design in te zetten om de reistijd interessanter te maken. Tijdens Dutch Design Week is het resultaat te zien en te ervaren in enkele coupés in een reguliere trein naar Eindhoven. 

Een schema met betrekking tot de exacte reistijden volgt.

Het Ketelhuisplein is een van de populairste en meest veelzijdige locaties tijdens DDW. Op dit plein worden de overige ontwerpen van de NS Design Challenge tentoon gesteld. Wij nodigen u uit om uw mening te geven!

Voordelig met de trein naar Dutch Design Week

Koop vanaf 1 oktober in onze Spoordeelwinkel het voordelige e-ticket naar de Dutch Design Week. Dan heeft u een Dagretour met de trein naar Eindhoven en toegang. Het e-ticket kunt u inwisselen voor een Dutch Design Week-polsbandje dat 9 dagen geldig is en toegang geeft tot diverse highligts van DDW.

Ga goed voorbereid op reis

Let op: door werkzaamheden aan het spoor rijden tussen Venlo en Eindhoven in deze periode geen treinen maar NS-bussen. Check vanaf 10 dagen voor vertrek de Reisplanner of de Reisplanner Xtra app voor een reisadvies.