Hoofdnavigatie

Naar content

De Boekenparade

De Boekenparade is hét grootste boekenevenement van 2016 Jaar van het Boek. Van vrijdag 2 t/m zondag 25 september staan boeken en verhalen centraal. De focus van het festival ligt op beleving en ontmoeting. De Boekenparade biedt een uitgebreid cross-over programma van evenementen, performances, podiumkunsten, muziek, workshops en een expositie.


Manuscripta

Manuscripta, traditioneel de opening van het boekenseizoen, is dit jaar onderdeel van de Boekenparade en vindt plaats op zaterdag 3 september in de Tolhuistuin.

Evenementen

In de weekenden vinden aan de IJ promenade tegenover Amsterdam CS grote evenementen plaats en ook doordeweeks zijn er programma’s. Het hart van de Boekenparade is de culturele en kunstzinnige broed- en ontmoetingsplaats Tolhuistuin. Daarnaast is er ook programmering in filmmuseum EYE.

Initiatiefnemers

2016 Jaar van het Boek is een samenwerkingsverband van Bijzondere Collecties van de UvA, Koninklijke Bibliotheek (KB), de Leescoalitie , Letterkundig Museum, Stichting Collectieve Propaganda Nederlandse Boek (CPNB), Stichting Lezen en Stichting Lezen en Schrijven. Het gehele boekenvak heeft zich hierin verenigd.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de site van Boekenparade